Alle problemen opgelost: Formule 1 racet met regenboogjes

Mensen, stop met protesteren, want de wereld is gered. De oplossing komt uit Woke-ing: regenboogaureooltjes voor de Formule 1-rijders.

weraceasone

Met de hashtag #WeRaceAsOne wil de minst inclusieve sport van de wereld laten zien dat ze toch wel inclusief zijn. Dat de sport voor zowel mannen als vrouwen zo onbereikbaar is als de top van een kaartenhuis dat gebouwd is op een steile berg aan het einde van een labyrint in een distelwoud met hier een daar een reuzenberenklauw doet niet ter zake. Met de regenbooghalo's hebben alle teams hun zonden gratis afgekocht zich enorm ingespannen om divers te worden.

Hier de verklaring van F1: "The whole world has come together as one collective community in the fight against COVID-19, and it has brought out the best in human nature. In recent weeks people from all walks of life have united in their condemnation of racism and inequality, something that has no place in our modern world.

We believe that as the first international sport to return we can make a difference and use our voice to address these vital issues. As a member of the global FIA motor sport family, we acknowledge its Fundamental Principles Statutes, including the fight against any form of discrimination."

Onderdeel van het programma is dat de reclameborden langs de baan "Racism must end" zullen vertonen. Een oproep waar iedereen met gezond verstand achter zal staan, maar we vragen ons toch af of een racist ineens stopt met racistisch zijn omdat er een regenboogje op een F1-wagen staat.

En hoe wordt de F1 inclusiever? Door goedkopere auto's toe te laten? Door coureurs niet eerst tien jaar te laten karten? Het is toch een beetje hetzelfde als zeggen dat het spel polo wat inclusiever moet worden: het is niet te betalen en dat levert hoe dan ook een oneerlijk voordeel voor de kindereen van rijke mensen op. Misschien is de F1 gewoon helemaal niet het juiste voorbeeld om te kiezen. Het idee is lovenswaardig, maar het wordt niet divers. Omdat dat niet het doel kan zijn van de Formule 1: het doel is de allerbesten bij elkaar krijgen en dat kan soms per ongeluk een divers gezelschap opleveren, maar soms ook niet. En de randvoorwaarden laten het niet toe.

Overigens is het ook een idee te kijken naar de duistere staten waarmee de F1 zaken doet. En ja, dat kan uiteraard tegelijkertijd met het aanspreken van de fans, maar het legt toch wel een flinke plak boter op het hoofd van de organisatie. Veel succes jongens, eh personen M/V/X.