Max Verstappen rijdt donderdag weer Formule 1-wagen

Max Verstappen en Alex Albon kunnen deze week tóch nog even rijden in een Formule 1-wagen. Het duo rijdt in de nieuwste RB16 van Red Bull Racing, hoewel dat eigenlijk niet mag.

Max Verstappen Alex Albon
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Vorige week gingen onder andere Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo en Esteban Ocon al de baan op in Silverstone. Charles Leclerc reed met zijn Ferrari SF1000 zelfs door de straten van Maranello.

Het leek er even op dat Max Verstappen en Alex Albon in Oostenrijk pas weer voor het eerst in een Formule 1-wagen zouden kunnen stappen. Het team kan niet testen met een oude auto (volgens de regels moet een testauto minimaal twee jaar oud zijn) omdat Red Bull Racing twee jaar terug nog met Renaultmotoren reed. Gelukkig voor de rijders is er een andere uitweg bedacht: een filmdag.

Net als in februari rijden Verstappen en Albon maximaal 100 kilometer in de auto. Dat is in ieder geval beter dan helemaal niks. Bijkomend voordeel is dat Red Bul Racing mooi promotiemateriaal kan filmen voor de social media. Zodra de beelden gemonteerd zijn kunt u die hier uiteraard verwachten.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool