Opel Mokka is nieuw heet en pittig als koffie

Het gebeurt niet vaak dat we op het eerste gezicht enthousiast zijn van een Opel of een SUV. In het geval van de Opel Mokka toch wel, want je kunt er moeilijk omheen dat deze elektrische auto er gewoon goed uit uitziet.

Opel Mokka

De overname van Opel door PSA (Peugeot) lijkt het Duitse merk tot nu toe geen nadeel op te leveren. de nieuwste creaties uit de stal zien er goed uit. In dat rijtje past de nieuwe Opel Mokka ook. Als iemand nu een pistool tegen ons hoofd zou zetten en ons zou verplichten om een kleine SUV te kopen, dan kwamen we uit op de Mokka. Gelukkig voor Opel zijn er veel mensen die wél graag een SUV rijden en die zullen nu waarschijnlijk ook allemaal naar de Opeldealer rennen.

Van voren lijkt de nieuwe Mokka wat op een omhoog opgepompte Chevrolet Camaro, met zijn donkere grille van links naar rechts. Onderhuids is hij dat overigens niet, er zit (in eerste instantie) een 136 pk elektrische motor in. De nieuwe Mokka wijkt nogal af van zijn voorganger, doordat hij in lengte 12,5 centimeter kromp. Desondanks kunnen er nog steeds vijf mensen in en kan er 350 liter bagage mee. Omdat de wielbasis bijna hetzelfde bleef (+2 mm) is de krimp ten goede gekomen aan kortere overhangen voor en achter, wat ook weer het sportieve uiterlijk helpt.

Uiteraard zitten de moderne veiligheidsfoefjes in de elektrische SUV. Dus in de file kan de auto zelf stoppen en weer doorrijden en zichzelf in het midden van de baan houden. Meest opvallende feature: de Mokka is 120 kilogram lichter dan zijn voorganger. Dat geldt natuurlijk niet voor de elektrische versie, met zijn 50 kWh batterijenpakket. Dat is goed voor een actieradius van 322 kilometer (WLTP).

De benzine en dieselmotoren worden later bekendgemaakt. De eerste nieuwe Opels Mokka verschijnen in 2021 bij de dealer.