Max Verstappen heeft speciale helm voor tweede GP in Oostenrijk

Na de Grand Prix van Oostenrijk is het komend weekend tijd voor een nieuwe Grand Prix in Oostenrijk. Hij heet officieel de Grand Prix van Sttiermarken, maar het is gewoon op de Red Bull Ring. Max Verstappen heeft geen oranjelegioen, maar hij heeft wel een speciale helm in het rood-wit-blauw.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Uiteraard mist ook Max Verstappen de duizenden fans die doorgaans naar Oostenrijk afreizen om hem aan te moedigen (en om een feestje te bouwen als hij de race wint). Daarom heeft de Nederlanders zijn helm van dit weekend opgedragen aan de toeschouwers die afwezig zijn.

Max: "De race in Oostenrijk is voor mij altijd een bijzondere wedstrijd, waar ik de laatste jaren een speciale helm droeg. Dat is dit jaar niet anders. Het is in tegenstelling tot de gele helm, die we de afgelopen twee jaar met Jumbo gemaakt hebben, nu een rood/wit/blauwe helm. Dat is ook voor de vele Nederlandse fans die hier de laatste jaren zijn geweest. Dit jaar kunnen die er helaas niet bij zijn. Maar om toch Nederland te eren, heb ik gekozen voor een rood/wit/blauwe helm. Ik ben er blij mee! De helm ziet er mooi uit en zal zeker gaan opvallen. Hopelijk wordt het zondag een mooie wedstrijd."

Het is te hopen dat Honda en Red Bull Racing het elektronische probleem in de motor van Max hebben weten op te lossen voor dit weekend. Afgelopen week was het al na 11 ronden uit met de pret en de kans op punten toen de motor plotseling in de anti-stall-stand sprong en ging bokken. Een probleem dat voorheen wel eens bij de start optrad.