Nissan Ariya is de Leaf voor SUV-liefhebbers

Nissan gaat zich meer richten op het maken van elektrische auto's. Na de Leaf komt er nu ook een elektrische crossover SUV, de Ariya. Het concept toonden de Japanners vorig jaar al, maar de productieversie is nu officieel. De auto is nog steeds lekker spannend gelijnd.

Nissan Ariya

De Nissan Ariya is een volledig elektrische auto met vierwielaandrijving. Bijzonder aan het model is dat elk wiel zijn eigen aandrijving heeft, waar door ze allemaal afzonderlijk kunnen worden aangestuurd. Nissan noemt dat systeem E-4ORCE. Dit betekent overigens niet dat er vier elektromotoren in de Ariya zitten, het zijn er twee.

De geschatte WLTP-actieradius is voorlopig 500 kilometer. Uiteraard wordt dat getal bevestigd zodra de tests compleet zijn. De auto is gebouwd op een nieuw elektrisch platform van de Nissan-Renault-Mitsubishi-alliantie.

Versies

De auto komt op de markt met tweewielaandrijving of vierwielaandrijving. Er is een versie met een 63 kWh-batterijenpakket en een met 87 kWh aan elektriciteitsopslag, voor wie verder moet rijden.