Nieuwe Ferrari voor Sebastian Vettel in Spanje

Deze doet het niet, geef me een nieuwe! In Barcelona moet Sebastian vettel weer een racebare auto hebben.

Sebastian Vettel

Afgelopen zondag klaagde Sebastian Vettel als -bijna- nooit tevoren tegen zijn team. De engineers kregen geen bedankjes van de Duitse viervoudig wereldkampioen maar moesten het ontgelden. Zijn Ferrari SF1000 reed dan ook voor geen meter. Al in de eerste flauwe bocht spinde Seb en kwam achteraan te liggen. Als door een wonder raakte niemand de auto die dwars over de baan gleed.

Hoewel het chagrijn van Vettel misschien niet erg netjes was, het lijkt wel te hebben geholpen. Voor aanstaand weekend krijgt hij een nieuw chassis. Het Italiaanse team vermeldde dat ze een "klein foutje" hebben ontdekt in de wagen. Het kan dan klein zijn, maar het resultaat was groot. Waar Charles Leclerc naar de vierde plek reed met zijn auto, moest Vettel genoegen nemen met de twaalfde plek. Echt te laag voor een rijder van zijn statuur in een Ferrari.

Overigens meldt het team dat het foutje (veroorzaakt door een te harde klap op een kerbstone) weinig effect op de prestaties van de auto heeft. Het is voor Vettel te hopen dat het juist wel een grote verandering in de auto veroorzaakt. Als hij in Barcelona weer zo'n verschrikkelijk weekend heeft, kan hij wellicht beter meteen zijn auto aan Carlos Sainz doorgeven.