Max Verstappen: 'Spa is mijn favoriete circuit'

Aanstaand weekend staat de Grand Prix van België op de Formule 1 kalender. Dit jaar zonder publiek, geen oranje zee in Spa. Desondanks is het circuit Spa-Francorchamps het favoriete asfaltlint van Max Verstappen. Een vooruitblik.

Max Verstappen
  • Max Verstappen Max Verstappen
  • Red Bull Racing Red Bull Racing

Gelukkig kan de Grand Prix in het Belgische Spa dit weekend ondanks de coronamaatregelen doorgaan. Het is een mooie race op de gevaarlijke bochten en met bizarre hoogteverschillen. Doorgaans een hoogtepunt met veel oranjefans op de tribunes om Max Verstappen aan te moedigen. Vorig jaar werd het weekend overschaduwd door de verschrikkelijke crash waarbij Anthoine Hubert het leven liet. Het is te hopen dat alle coureurs dit jaar gezond weer terugkomen.

Max Verstappen kijkt op zijn eigen website vooruit naar de race in de Belgische Ardennen. Daarbij heeft hij het ook over de gevaren van het circuit: "Het is ook een beetje ouderwets met op sommige plaatsen niet al te veel uitloopzones. Er zijn over het hele circuit hoogteverschillen, je gaat op en neer en er zijn weinig langzame bochten, wat altijd erg fijn is in een F1-auto omdat je echt de volle snelheid ervaart. Vooral de middelste sector op Spa geeft je dat gevoel."

Op de vraag wat zijn favoriete punt op de baan is antwoordt hij Pouhon: "De snelle linkse bocht, die is echt snel. De juiste balans vinden in de sectoren één, twee en drie met het lange rechte stuk en het infield is cruciaal en daarom zijn er hier en daar altijd compromissen. Je rijdt ook met vrij lage downforce, dus een lage vleugel, wat betekent dat de auto echt leeft en beweegt, wat het spannender maakt."

Uiteraard komt ook het ontbreken van het oranjelegioen ter sprake: "Het oranje legioen is normaal gesproken op volle kracht in Spa, dus het is jammer dat we dit jaar geen fans hebben, maar hopelijk zullen ze thuis voor de tv van de race genieten."

Autosport
  • Red Bull Content Pool