'Alfa Romeo rijdt in 2021 met Mick Schumacher en Nico Hulkenberg'

Een Zwitsers-Italiaans raceteam in handen van Ferrari met een volledig Duitse coureurs-line-up? Het zou in 2021 waarheid kunnen worden, althans dat is wat Ralf Schumacher denkt.

Mick Schumacher

Mick Schumacher is al enige tijd Ferrari-junior, maar dat team heeft voor 2021 de line-up al rond met Carlos Sainz en Charles Leclerc. Daarnaast hebben de Italianen momenteel wat anders aan hun hoofd dan het denken over de toekomst van de zoon van Michael Schumacher.

Daarom doet oom Ralf Schumacher het denkwerk even als analist. Hij verwacht dat zowel Kimi Raikkonen als Antonio Giovinazzi in 2021 niet meer in de Alfa Romeo rijden. In plaats daarvan zou Fred Vasseur moeten kijken naar Nico Hulkenberg en Mick Schumacher. Ralf denkt dat Vasseur niet met twee jonkies wil rijden en verwacht dat Mick veel kan leren van Nico.

Hoewel Raikkonen nog steeds aardig met het veld mee weet te komen is het voor de hand liggend dat de 40-jarige oud-wereldkampioen eind 2020 zijn helm aan de wilgen gaat hangen. Kimi zelf houdt nog wat slagen om de arm en zegt dat er nog geen besluit is genomen. Volgens Schumacher is het desondanks verstandig als Alfa Romeo op de vrijdagen van de GP-weekends alvast gaat oefenen met Mick Schumacher. "Het seizoen van Alfa Romeo loopt niet bepaald goed voor Alfa Romeo. Ze zullen niet veel verliezen als ze op vrijdag een jonge coureur in zouden zetten. Als ze daarnaast dan een geroutineerde coureur inzetten geloof ik dat ze goed bezig zijn."