Max Verstappen wint F1 in Abu Dhabi

Max Verstappen heeft zondagmiddag in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het seizoen 2020 gewonnen in Abu Dhabi. Hij reed de hele race aan de leiding van het veld. Verstappen haalde gisteren in de kwalificatie ook al zijn eerste Pole Position van het jaar.

Max Verstappen

De laatste race van het coronaseizoen 2020 was geen heel spannende kwestie. Voor de Nederlanders is het echter wel een leuke Grand Prix door de overwinning van Max Verstappen.

De Limburger pakte gisteren in de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi al knap de pole position. Voor het eerst dit jaar bleef de Red Bull Racing-wagen van Max Verstappen de Mercedessen voor. Valtteri Bottas werd zowel in de race als in de kwalificatie tweede en wereldkampioen Lewis Hamilton moest twee keer genoegen nemen met de derde plaats.

Door een safety car vroeg in de race kon Max Verstappen snel wisselen van zijn medium-banden naar harde exemplaren. De safety car was het gevolg van een vastgeslagen motor bij Sergio Perez. De Racing Point-coureur had pech in zijn laatste F1-race, want hij heeft nog steeds geen stoeltje voor het volgende seizoen.

Verstappen pakt met zijn overwinning ook de derde plek in het kampioenschap. Dat is best een prestatie gezien het aantal keren dat hij door technische problemen of crashes niet gefinisht is in dit seizoen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool