Bekeken. 'Whatever it takes' Max Verstappens docuserie

Donderdag verschijnt de nieuwe documentaire over de carrière van Max Verstappen op Ziggo Sport. Autobahn mocht vandaag al kijken naar de film en praten met Max Verstappen, Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen.

Max Verstappen

In plaats van in een vol filmtheater Tuschinski in Amsterdam was het vanmiddag vrijwel leeg bij de première van de docuserie Whatever is takes. Heel raar, want het is een serie over een van de populairste sporters van Nederland. Het is dan ook voornamelijk een raar gevoel, want fans hadden heus wel willen komen voor een gesprek waarbij naast Max (via de videoverbinding vanuit Monaco) ook zijn vader Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen zouden zijn. Helaas gooide corona roet in het eten en was het een zeer select gezelschap aanwezigen.

Voorproefje

Na de felicitaties van Humberto Tan aan Max voor zijn overwinning gisteren in Abu Dhabi, is het tijd om de video te kijken. We kunnen uiteraard niet teveel van de aflevering die we gezien hebben weggeven, want spoilers zijn niet leuk. Toch is het openingsshot wel aansprekend. We zien Max achterin een Aston Martin Rapide zitten en aan degene op de voorstoel vragen of hij de source van het infotainmentsysteem even op zijn telefoon wil zetten. Dan klinken Je Broer en DJ Paul Elstak over de speakers: 'Ik ben een kind van de duivel'. Max zit genietend op de achterbank en schakelt het beeld over op de introbeelden.

Uiteraard tekent dit Max niet voor de rest van de aflevering. We zien juist de innige band tussen vader en zoon. Beiden hebben alles gegeven om te bereiken waar Max nu is. De aflevering gaat semi-chronologisch, maar er zijn wat stappen tussen nu en eerder in de geschiedenis.

We zien Max in zijn privéleven, iets waar we bijna nooit een glimp van opvangen. In het interview achteraf zegt Max dan ook dat hij het liefst zo anoniem mogelijk door het leven gaat. Het lijkt in Monaco zowaar te lukken, als de kapper vraagt of hij misschien ook naar de Grand Prix gaat. Manager Raymond en Max kunnen er in het Nederlands (de kapper spreekt uitteraard Engels met Max) hartelijk om lachen dat deze man geen idee heeft wie hij aan het knippen is.

Leuk vooruitzicht

Met de aankondigingen van vanavond in het achterhoofd, kunnen we in ieder geval zeggen dat het kijken van de documentaire de moeite waard is. Wij hebben genoten van de aflevering die we al mochten zien (de tweede). De eerste gaan we dan ook zeker kijken, maar ook de derde moet de moeite waard zijn. Zowel Max, Jos, Raymond, als de regisseur Nick Hoedman geven aan dat in die aflevering de grootste inkijk achter de schermen bij Max en de familie Verstappen wordt gegeven. De camera gaat zelfs mee naar de accountant waar het jaarverslag van de "BV Verstappen" wordt opgemaakt.

We zijn benieuwd naar de rest. Donderdag (17 december) komt de serie online op Ziggo Movies & Series en op vrijdag 18 december om 20:45 wordt het uitgezonden op Ziggo Sport.

Nieuws
  • Matthijs Goes