Jos Verstappen: 'Wat Ayrton Senna zei is niet waar'

Jos Verstappen begon zijn carrière in het rampjaar 1994 bij Benetton als teamgenoot van Michael Schumacher. Racelegende Ayrton Senna, had zijn bedenkingen over de snelheid van het team. Verstappen ontkent dat er traction control op de Benetton zat.

Jos en Max Verstappen

Jos Verstappen begon in 1994 zijn Formule 1-carrière bij Benetton. Het Formule 1-team uit Enstone wist dat jaar kampioen te worden met Michael Schumacher, die zijn eerste van zeven wereldtitels hier bijschreef. 

Dat er geruchten zijn dat Benetton in 1994 misschien heeft vals gespeeld, is niet gek te noemen. Flavio Briatore was dat seizoen teambaas bij de Britse renstal en zoals we weten heeft hij een handje van zijn eigen regels bedenken, getuige crashgate in 2008 bij de Grand Prix van Singapore.

Senna

Racelegende Ayrton Senna maakte er geen geheim van dat hij de Benetton maar verdacht vond. De Braziliaan was er heilig van overtuigd dat de lichtblauwe bolides traction control hadden, een systeem waardoor er minder wheel spin ontstaat. 

Jos ontkent nu dat hij die functie had. De vader van Max Verstappen reageert in de officiële F1-podcast Beyond the Grid: "Ik had het in ieder geval niet." Of teamgenoot Michael Schumacher het wel had, wil de Limburger niet zeggen. "Ik ben op de hoogte van alle geruchten, maar ik kan niets bewijzen. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik die optie niet had."