'Volgend jaar rijdt Max Verstappen vanaf het begin vooraan mee'

Afgelopen maandag luidde Jos Verstappen de noodklok over de vooruitgang bij Red Bull Racing, of eigenlijk het gebrek daaraan. Volgens Helmut Marko hoeft Verstappen senior zich nergens zorgen over te maken en rijdt Max volgend jaar helemaal vooraan.

Helmut Marko en Max Verstappen

Hoewel we de beloftes van Dr. Helmut Marko altijd met de nodige korrels zout moeten nemen, zijn ze wel altijd lezenswaardig. Ergens tussen de optimistische verklaringen van de bejaarde Oostenrijker zit vast een schilfertje waarheid.

Tegen Motorsport.com liep de autosportstrateeg van Red Bull onlangs leeg over de auto die ze volgend seizoen voor Max Verstappen bouwen. Nadat Jos Verstappen de teams van Red Bull Racing en Honda aanspoorde om beter werk te doen, is het interessant om te weten wat de constructeurs in petto hebben. Volgens Marko hoeft Max zich geen zorgen te maken en komt alles goed: "We zijn ervan overtuigd dat we volgend jaar niet het derde team zijn." Dat zou u als een onheilstijding kunnen lezen, maar ongetwijfeld bedoelt Marko dat ze Mercedes, Ferrari of beide teams achter zich houden in 2020.

Vooruitgang

Hij baseert zijn uitspraken op de ontwikkelingen voor de nieuwe auto die inmiddels aardig op streek is: "Wat betreft het chassis denk ik dat we volgend jaar veel beter voorbereid zijn dan dit jaar. En op basis van de vooruitgang die Honda aan het boeken is, geloven we dat we volgend jaar qua vermogen consistent op hetzelfde niveau kunnen zitten als onze rivalen Mercedes en Ferrari."

Daarnaast is Marko nog steeds te spreken over de vooruitgang bij Honda. De Japanners hadden tot vorig jaar regelmatig te kampen met uitvallers, maar dit jaar is er nog geen echte motorpech geweest: "Dit was iets waar ze zich zorgen over maakten, maar tot dusver hebben we dit seizoen helemaal geen pech met de motor gehad. Ik denk dat ze aan de juiste dingen werken en dat op een goede manier doen."

Het is de vraag of de beloftes uit gaan komen, want tot nu toe belooft Red Bull Racing ieder jaar de allerbeste auto ooit te hebben gebouwd. In het verleden blijken daar toch af en toe wat steekjes te zijn gevallen.