Zo wordt Lewis Hamilton in Amerika voor de zesde keer wereldkampioen

De laatste twee jaar werd Lewis Hamilton al in Mexico wereldkampioen, dit jaar lukte dat niet. In de Verenigde Staten komt de herkansing. Valtteri Bottas heeft nog een kans, maar dan moet hij wel winnen.

Wereldkampioen

In de afgelopen Grands Prix was het team van Ferrari ineens weer machtig. In Mexico won Lewis Hamilton echter weer eens. Nu pakte Valtteri Bottas de pole in Austin, terwijl Hamilton slechts op de vijfde plaats start.

Er staat dus nog wat op het spel in de tweede race van het trio op het Amerikaanse continent. De vraag is eigenlijk niet of Lewis Hamilton wereldkampioen wordt, maar hoe. Okay, ook Valtteri Bottas maakt nog een kans, maar het is onwaarschijnlijk dat Hamilton hem er met de prijs vandoor laat gaan.

Hoe wordt Lewis Hamilton wereldkampioen?

Er zijn allerlei uitslagen te bedenken waarbij het kampioenschap nog niet in Austin wordt beslist. Er zijn echter een paar gevallen te bedenken waarin Lewis de kroon mag opeisen op het Circuit of the Americas

  1. Lewis Hamilton wint de race. Simpel.
  2. Lewis Hamilton wordt zevende of hoger.
  3. Lewis Hamilton wordt achtste en pakt het bonuspunt voor de snelste ronde.

Er zijn vrij veel opties waarin Hamilton kampioen kan worden. Mocht hij lager dan achtste eindigen en Valterri Bottas winnen dan wordt het feest nog uitgesteld, maar het wordt moeilijk voor Bottas om een Rosbergje op Hamilton te doen. De Fin liet de laatste weken de versie 2.0 weer een paar keer zien, dus waarschijnlijk zal hij niet opzichtig de mist in rijden. We gaan het de komende uren zien.