Max Verstappen crasht zwaar in ronde 1 bij GP van Groot Brittannië

De race op het circuit van Silverstone is voor Max Verstappen in een flits voorbijgegaan. 

Max Verstappen crasht zwaar in ronde 1 bij GP van Groot Brittannië

Na een goede start van het seizoen heeft Max Verstappen voor het eerst een flinke tegenslag gekregen dit weekend op het circuit van Silverstone. De WK-leider vertrok voor de vierde keer op rij op poleposition, met Lewis Hamilton vlak achter zich. De Brit ging voor het thuispubliek vrijwel meteen in de aanval en deed op het rechte stuk een poging om Max te passeren. Hamilton probeerde via de binnenkant langs de wagen van Red Bull te komen en hem in te halen bij de Corpse-bocht. Daar tikte hij echter met het voorwiel tegen de achterband van Verstappen, die met hoge snelheid van de baan vloog en in de bandenstapels terechtkwam.

De Limburger bleef daar korte tijd in zijn auto zitten, maar werd al snel door hulpverleners uit zijn wagen bevrijd. Het leek in eerste instantie alsof hij fysiek niet helemaal in orde was, maar toen hij eenmaal uit de racewagen losgekomen was, zorgde hij voor wat geruststelling door naar het publiek te zwaaien. Vervolgens kon hij zelf in een ambulance instappen, waarna hij verder medisch onderzoek zal ondergaan.

De auto van Max Verstappen was total loss na de crash.

Rode vlag

Vrijwel direct na de crash volgde de eerste rode vlag van het seizoen en werd de race stilgezet. De auto van Verstappen is compleet aan Gort en de Mercedes van Hamilton heeft ook schade opgelopen, maar de verwachting is dat de race opnieuw van start kan gaan wanneer de boarding is gerepareerd. De verwachting is dat het ongeveer een kwartier gaat duren.

Schuld

Hamilton heeft een tijdstraf van 10 seconden gekregen voor het incident. De Brit zat ver van de binnenste kerb af. Bij de Corpse-bocht is het niet gebruikelijk om aan de binnenkant in te halen. Anderzijds had Verstappen meer ruimte kunnen geven aan zijn tegenstander.

Autosport
  • Pro Shots, F1