Valtteri 'Bowling' Bottas doet het beter op de fiets

De Finse kegelaar doet het een stuk beter met twee wielen dan met vier, wat meteen verklaart waarom hij zo graag van zijn ophanging af wilde in Hongarije. Samen met vriendin Tiffany Cromwell nam Valtteri deel aan de Steamboat gravelrace in Colorado.

valtteri bottas

Op het circuit weet Valtteri Bo ttas de laatste tijd niet veel te presteren. De tweede man van Mercedes ging de zomerstop in met een knullige crash in de eerste bocht van de Grand Prix van Hongarije. De Fin kon rekenen op hevige kritiek van conculega's Lando Norris en Sergio Perez. In het kampioenschap ligt Bottas slechts vierde, achter Norris. Om zich even van de sores van het F1-circus af te zetten nam Valtteri de kans om lekker een stukje te gaan fietsen.

Familieuitje

Het idee komt niet uit de lucht vallen: Bottas' vriendien Tiffany Cromwell is namelijk profwielrenster. Samen met Cromwell benutte Bottas de zomerstop om eens mee te doen aan een Steamboat gravelwedstrijd in Colorado, Amerika. Dat deed hij zeer verdienstelijk, want hij finishte als vijfde in de koers van 64 mijl (103 kilometer) in de koers over onverharde wegen - in z'n leeftijdscategorie werd hij zelfs tweede. Van Max Verstappen weten we dat hij in Monaco bij wijze van conditietraining soms op de fiets stapt, maar hij mag qua fietsprestaties dus niet in de schaduw staan van de Wingman.

Ook Laurens ten Dam deed mee aan de Steamboat, maar dan in de langste race. De Noord-Hollander werd in de 227 kilometer lange race tiende. Die afstand is nog even te veel gevraagd voor Bottas, maar zo uit het niets vijfde worden in de 'korte' race is toch een prestatie van formaat.

Formule 1
  • Valtteri Bottas via Instagram, Formule 1