Blyat! Nikita Mazepin mist Grand Prix van Abu Dhabi

Vanwege een positieve coronadiagnose zal de Russische rijkeluiszoon niet van start kunnen gaan voor de seizoensfinale op Abu Dhabi. Daarmee laat hij de laatste plek over aan teamgenoot Mick Schumacher.

Blyat! Nikita Mazepin mist Grand Prix van Abu Dhabi

We hebben veel gezegd en geschreven over Nikita Mazepin. De Rus die zichzelf geen Rus mag noemen werd al voor zijn eerste start een controversieel persoon door een incident met één van zijn vrouwelijke vrienden.

Net nadat die storm in een glas water was gaan liggen begon Mazepin aandacht te trekken voor zijn schijnbaar eindeloze stroom aan vreemde spins en crashes. De bijnaam MazeSpin kwam al snel naar voren, net als een website die zijn laatste spin bijhield. Zelfs teambaas Guenther Steiner deed mee door hem een tolletje te geven: de MazeSpin.

De druk is hoog

Nikita mag zich dan via zijn steenrijke vader ingekocht hebben bij Haas, maar bij de kwalificatie in Brazilië bleek dat hij er niet voor zijn lol zit. Na een slechte prestatie werd hij zo emotioneel dat er tranen vloeiden. De druk is dus erg hoog, ondanks alle lacherigheid en de garantie dat de beroerd trage VF-21 altijd op de laatste startrij staat.

Het nieuws dat hij vanwege een positieve COVID-diagnose niet zal mogen starten in Abu Dhabi zal dan ook hard aankomen.

Enkele auto

Net zoals Lewis Hamilton, Sergio Perez en Lance Stroll vorig jaar en Kimi Räikkönen dit jaar zal Nikita de Grand Prix vanuit isolatie moeten gaan volgen. Gezien de korte termijn waarop de diagnose vastgesteld werd trekt Haas de auto van Mazepin terug. Pietro heeft namelijk niet de kans gehad om te trainen en zich te kwalificeren.

Test- en reserverijder Pietro Fittipaldi, 25-jarige kleinzoon van tweevoudige wereldkampioen Emerson, zal dus niet aan de start komen. Pietro verving vorig jaar de verongelukte Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Sakhir en is regelmatig te zien als commentator op F1 TV Pro.

Ondanks alles wensen we Nikita Mazepin een beterschap en een voorspoedig herstel toe. We zijn erg benieuwd wat hij kan presteren met de splinternieuwe ground effect Haas in 2022.

Formule 1
  • URALKALI Haas F1 Team
  • FormulaShorts