Heb je een roterende, of een excentrische polijstmachine nodig?

Wanneer er een kras in een auto zit, dan is het natuurlijk zaak om deze er zo snel mogelijk uit te halen. Een auto met een kras is natuurlijk een stuk minder mooi. Om de kras uit de auto te halen heb je een polijstmachine nodig. Deze polijstmachine zorgt ervoor dat er nieuwe lak in de kras gepolijst wordt zodat de auto er weer als nieuw uitziet.

Heb je een roterende, of een excentrische polijstmachine nodig?

Nu zijn er tal van verschillende soorten polijstmachines op de markt beschikbaar. De meest voorkomende zijn de roterende en de excentrische polijstmachine. Ben jij benieuwd welke jij moet gebruiken om jouw auto weer krasvrij te maken? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over de verschillen tussen de beide machines!

Voordelen roterende polijstmachine

Finixa POL80 roterende polijstmachine

De grootste voordelen van de roterende polijstmachine zitten hem in de mogelijkheden. Deze machine maakt het namelijk mogelijk om zelfs de diepste krassen in de lak van de auto te herstellen.

De machine wordt door de continue rotaties ontzettend warm en dit biedt je dan ook veel meer mogelijkheden. Het is echter wel zaak om deze machine alleen te gebruiken als je echt verstand hebt van het lakken van auto’s. Het resultaat dat behaald kan worden is een stuk indrukwekkender dan bij de excentrische polijstmachine, maar hier staat wel tegenover dat het een stuk moeilijker is.

Voordelen excentrische polijstmachine

BTC Dual Action excentrische polijstmachine

De grootste voordelen van de excentrische polijstmachine hebben met name betrekking op het gebruiksgemak. Deze machine kan dan ook door het grootste deel van de consumenten gebruikt worden om een kras in de lak te herstellen. Over het algemeen raden we consumenten dan ook aan om een excentrische polijstmachine in huis te halen.

Heb je in dit geval een keer een krasje in je auto gereden? Dan kun je dit vaak gemakkelijk zelf oplossen zonder dat je hier veel tijd en geld aan hoeft uit te geven. Je zal de investering er misschien met het herstel van één krasje niet uithalen, maar na enkele krassen heeft de investering zich al lang en breed terugverdiend.

Achtergrond
  • Pixabay, nonpaints.com