F1 en Imola tekenen bij tot 2025

Het klassieke circuit blijft gelukkig nog even bij ons! De Grand Prix van Emilia Romagna zal in ieder geval nog drie keer gehouden worden.

F1 en Imola tekenen bij tot 2025

Het chaotische seizoen van 2020 had veel nadelen. De ene na de andere Grand Prix moest afgelast worden vanwege de pandemie. Dat nadeel had ook echter z'n voordeel.

Aangezien verre reizen onmogelijke gemaakt waren werd de Formule 1 gedwongen opnieuw te focussen op de Europese kern van de sport. Als gevolg hiervan kwam het iconische circuit van Imola voor het eerst sinds 2006 weer op de kalender.

Permanent invaller

De voormalige Grand Prix van San Marino werd omgedoopt naar de Grand Prix van Emilia Romagna, aangezien het circuit gewoon in die Italiaanse regio ligt in plaats van het ministaatje.

De invalbeurt werd gezien als een eenmalige oefening, maar in 2021 was het circuit opnieuw nodig. Ook dit jaar heeft de sport twee Italiaanse races op de kalender staan, en dat zal nog tot en met 2025 zo blijven.

Europese traditie

Het behoud van Imola is een belangrijk signaal in een periode waarin de F1 steeds meer uitbreidt richting het Midden-Oosten en Amerika. De identiteit van de sport is immers nog steeds nauw verbonden aan de klassieke Europese circuits. Samen met Monza, Silverstone, Spa Francorchamps, Zandvoort, Paul Ricard, de Red Bull Ring en Monaco houdt Imola de traditie in ere.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool