Hülkenback 3! Nico Hülkenberg vervangt Sebastian Vettel in Bahrein

De sympathieke NederDuitser mag opnieuw een invalbeurt gaan doen! Vanwege een positieve coronadiagnose moet Sebastian Vettel noodgedwongen de Grand Prix van Bahrein missen.

Hulkenback 3! Nico Hülkenberg vervangt Sebastian Vettel in Bahrein

Nu alle restricties langzamerhand losgelaten worden beginnen we beginnen de pandemie eigenlijk langzamerhand alweer te vergeten. Binnen de Formule 1 zijn de zorgen echter nog springlevend. F1-coureurs zijn nog altijd verplicht in thuisquarantaine te gaan wanneer een positieve diagnose vastgesteld wordt.

Daniel Ricciardo miste hierdoor de test in Bahrein, wat zijn voorbereiding niet ten goede kwam, maar voor Aston Martin's Sebastian Vettel zijn de gevolgen nog groter. De diagnose van de viervoudig wereldkampioen komt namelijk net even te laat.

Super-sub

Vanwege de quarantaineperiode moet Seb namelijk de eerste race van het seizoen gaan missen. Dat maakt de weg vrij voor de absolute super-sub van de Formule 1: Nico Hülkenberg. De Duitser doet tegenwoordig dienst als reserve van Aston Martin, waardoor hij de aangewezen man is om bij te springen.

Hülkenback 3

Het is de derde keer dat Nico instapt als invaller bij het team uit Silverstone. In 2020 nam hij deel aan drie races op Silverstone en de Nürburgring ter vervanging van respectievelijk Sergio Perez en Lance Stroll. Met uitzondering van de eerste race, waar hij door technische problemen niet kon starten, wist Hülkenberg elke keer opnieuw indruk te maken. Voor de tweede race op Silverstone wist hij de Racing Point zelfs als derde te kwalificeren.

Podiumkoers?

Door de volledig nieuwe reglementen ligt het speelveld van de F1 voor het eerst in jaren meer open dan ooit. Zelfs na de twee tests is nog niet helemaal duidelijk wat de verhoudingen zijn. Bovendien komen er nog significante updates voor vrijwel alle teams aan. Het kan dus maar zo dat Nico eindelijk zijn felbegeerde podium naar binnen zal kunnen slepen in Bahrein.

We wensen hem in ieder geval alle geluk toe. En voor Sebastian uiteraard beterschap!

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team