Drama voor Red Bull: Verstappen en Perez vallen uit met motorproblemen

Geen knallende seizoenstart voor Red Bull.

Red Bull

Wat een knallende seizoensstart had moeten worden voor Max Verstappen, eindigde in een grote teleurstelling. De Wereldkampioen wist in Bahrein niet te finishen. Verstappen was de tweede van drie coureurs uit de Red Bull-stal die met technische problemen op moesten geven.

No power

Het ging allemaal mis voor de Nederlander kort na de herstart, die veroorzaakt was door de brand van Pierre Gasly's AlphaTauri. In de 55e ronde – twee ronden voor de finish – moest de regerend wereldkampioen opgeven.

Max klaagde over een gebrek aan vermogen gedurende de ronde en leek problemen te hebben met het hybride systeem. Op aanraden van het team loodste hij de RB18 uiteindelijk naar de pits.

Sergio's spin

Het drama was compleet voor Red Bull op de allerlaatste ronde. Sergio Perez kreeg te maken met dezelfde problemen en probeerde wanhopig de aanstormende Lewis Hamilton van zich af te houden. Bij het ingaan van de eerste bocht kapte ook zijn power unit er echter mee, waardoor hij met een halve spin uitviel.

Start vanaf nul

Grote profiteurs van de Red Bull-issues waren Charles Leclerc en Carlos Sainz, die een indrukwekkende 1-2 voor Ferrari wisten te pakken.

Ook het ploeterende Mercedes kwam onverwacht goed uit de verf door de dubbele DNF: Hamilton en Russell kwam als derde en vierde over de streep. Red Bull begint het seizoen echter met nul punten, een flinke klap voor het team in de openingsfase van het seizoen.

Red Bull Powerless Trains

Red Bull en AlphaTauri racen dit seizoen met een omgekatte Honda power unit onder de Red Bull Powertrain-vlag. Ondanks de nauwe samenwerking met de Japanners lijkt er iets grandioos mis te zijn met de aandrijflijn.

De problemen leken bij Gasly, Verstappen en Perez bovendien allemaal verschillend te zijn. Het team vermoedt echter problemen met de brandstofpomp voor Verstappen en Perez. De reden voor vurige exit van Pierre Gasly is echter nog niet bekend.

RBPT en Honda hebben slechts een week om de issues op te lossen op tijd voor de start van de Grand Prix van Saoedi Arabië.

Formule 1
  • AD
  • Brunopress, Twitter