Positieve coronatest Vettel mogelijk opnieuw positief nieuws voor Nico Hülkenberg

Sebastiaan Vettel test nog altijd positief op corona en de kans is dus zeer aanwezig dat hij ook de Grand Prix van Saoedi-Arabië moet missen. Het zou dus maar zo kunnen dat NederDuitser Hülkenberg nog een ritje in de Aston Martin F1-bolide mag maken.

Nico Hülkenberg

Het seizoen start niet bepaald positief voor Sebastiaan Vettel. Behalve dan zijn coronatesten, die zijn helaas nog steeds allemaal wél positief.

Omdat hij nog steeds geen negatieve testresultaat kan laten zien, is het nog maar de vraag of hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië kan rijden.

Jeddah

Gelukkig is er iemand die Sebs stoeltje met alle liefde warm wil houden. We hebben het natuurlijk over dé sub onder de subs: Nico Hülkenberg. Op Twitter laat het team van Aston Martin weten dat de sympathieke NederDuitser al naar Jeddah is gevlogen om eventueel voor Vettel in te vallen.

Het Formule 1-team houdt nog wel een slag om de arm. "We stellen ons besluit uit tot vrijdag om Seb alle kans te geven om te racen", valt er te lezen.

Hülkenback 4?

Mocht Nico dit weekend weer een ritje mogen maken in de Aston Martin-bolide, is het zijn vierde invalbeurt voor het team uit Silverstone. In 2020 verving hij al eens Lance Stroll en Sergio Perez op de Nüburgring en Silverstone. Met uitzondering van de eerste race, waar hij door technische problemen niet kon starten, wist Hülkenberg elke keer opnieuw indruk te maken. Voor de tweede race op Silverstone wist hij de Racing Point zelfs als derde te kwalificeren.

De 34-jarige NederDuitser kwam vorige week in Bahrein als 17e over de streep. Kan hij in Jeddah een beter resultaat neerzetten? Wij gunnen het hem in ieder geval van harte.

Formule 1
  • Twitter, Crash.net
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team