Max Verstappen en Yuki Tsunoda gaan los in swamp buggies

In de aanloop naar de Grand Prix van Miami gingen Max en Yuki even een frisse neus halen in de Everglades. De F1-coureurs namen het in heat races op tegen motocrosser Jett Lawrence en Olympisch skateboarder Zion Wright.

Max Verstappen en Yuki Tsunoda gaan los in swamp buggies

Onderdeel zijn van de Red Bull-familie heeft nog wel eens z'n voordelen. De Thais-Oostenrijkse drankjeshandel heeft namelijk in alles dat ook maar een beetje interessant is op sportgebied sterke contacten.

Er zijn dus altijd leuke uitstapjes te bedenken. Als PR-momentje voorafgaand aan de Grand Prix van Miami werden Max Verstappen en Yuki Tsunoda naar de Florida Everglades gestuurd voor een heuse swamp buggy race.

Moerasmonsters

Swamp buggy racing is een van de meest ongewone vormen van motorsport ter wereld. In de topklasse van de sport scheuren speciaal gebouwde spaceframe machines met 900 pk big block V8-blokken met tegen de 130 kilometer per uur door een halve meter water. De zachte bodem zorg ervoor dat de machines zelfs nog verder wegzakken en levert zoveel weerstand op dat de moerasracers geen remmen nodig hebben.

Heat races

Tsunoda en Verstappen namen het op tegen twee andere Red Bull talenten: Supercross 250 East Champion Jett Lawrence en Olympisch skateboarder Zion Wright. De vier mannen vochten het uit in een serie heat races.

De altijd gretig Yuki maakte flinke indruk door zijn wagen meerdere keren op de achterwielen te knallen. Bij de finale ging het - heel verassend - tussen Verstappen en Tsunoda.

Een nieuw niveau

De bijzondere machines lieten een diepe indruk achter bij beide F1-coureurs. Verstappen kon zijn ogen niet geloven toen hij de buggy voor het eerst zag:

"Ik was een beetje geshockeerd want ik had nog nooit zoiets gezien, maar toen ik het probeerde, was het heel cool. Het is echt gaaf om met één van deze dingen te rijden. Het is zo anders dan wat we gewend zijn en om er dan voor de eerste keer in te springen en te voelen wat de auto doet was echt indrukwekkend. Ik heb met veel verschillende auto's gereden, maar dit zit echt op een ander niveau."

Tsunoda vergeleek de ervaring met het besturen van een enorme jetski en was verrast hoe snel hij zich wist aan te passen:

"Het was zeker de eerste keer in mijn leven dat ik swamp buggy racing deed en ik heb er heel erg van genoten - een solide dag. De buggy besturen was als een jetski: je kunt de auto niet sturen als je volgas gaat. Maar het was makkelijker dan gedacht en ik kon me best snel aanpassen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool
  • Red Bull