Drama! Leclerc's motor ploft in Baku

Absolute paniek en pijn bij Ferrari! Charles Leclerc werd op brute wijze de race uit gegooid door een geplofte power unit. Door het eerdere opgeven van Carlos Sainz gaat de Scuderia met nul punten naar huis.

Drama! Leclerc's motor ploft in Baku

Het drama is compleet voor Ferrari op de straten van Baku. Teamleider Charles Leclerc ging als tweede de eerste ronde in nadat Sergio Perez hem in de eerste bocht wist te pakken, maar door een virtual safety car veroorzaakt door het uitvallen van Carlos Sainz kon hij een undercut maken op de Red Bull.

Na trage stops voor zowel Max Verstappen als Sergio Perez leek Leclerc goede kaarten in handen te hebben op de harde Pirelli, maar zover kwam het helaas niet voor de Monegask.

Power unit plof

Na slechts twintig ronden plofte de Ferrari V6 op een spectaculaire en nogal ouderwetse wijze. Met een flinke pluim blauwe rook achter de auto hobbelde Charles noodgedwongen naar de pits.

Met technische problemen voor Leclerc, Sainz en Ferrari-klanten Guanyu Zhou en Kevin Magnussen ziet het er zeer slecht uit voor de Scuderia. Het slechte geluk van Red Bull lijkt overgeslagen te zijn.

2002

Met nul overwinningen uit vier achtereenvolgende pole positions heeft Leclerc het akelige record geëvenaard van Juan Pablo Montoya. In 2002 kon de Colombiaan zijn kwalificatiesucces ook niet omzetten in winnende resultaten. Dat jaar ging Ferrari's Michael Schumacher er dominant met de titel vandoor.

Het is voor Leclerc te hopen dat hetzelfde niet geldt voor ene M. Verstappen. Volgende week krijgt Ferrari een herkansing op Circuit Gilles Villeneuve in het Canadese Montreal.

Formule 1
  • Formula 1