Perez: 'Uitvaller Canada zeer pijnlijk voor het kampioenschap'

Het weekend in Montreal was er één om te vergeten voor Sergio Perez. Na een belabberde kwalificatie kon de Mexicaan ook tijdens de race weinig uitrichten. De uitvaller door technische problemen is dan ook bijzonder pijnlijk.

Perez: 'Uitvaller Canada zeer pijnlijk voor het kampioenschap'

Na een zwaar tegenvallende kwalificatie ging Perez al met een slecht gevoel de Grand Prix in, maar door een versnellingsbakprobleem kreeg hij niet eens de kans zich te herstellen. Terwijl Charles Leclerc zich vanaf P19 op kon werken naar P6, stond de vanaf de dertiende plek gestarte Mexicaan na negen ronden al naast de baan.

Vandaag vergeten

De overwinning in Monaco en de tweede plek in Baku leken Checo in de running te brengen voor de titel, maar na Canada staat hij opeens 46 punten achter zijn teamgenoot. Tegenover RaceFans was Perez dan ook somber over de gang van zaken:

"Een nulscore wanneer je vecht voor het kampioenschap is heel erg kostbaar. Maar het is nog steeds een erg lang kampioenschap. Vandaag doet heel veel pijn dus ik wil vandaag vergeten. We kwamen door het veld, spaarden de banden en vooral de remmen. Dus er was meer dan genoeg potentieel voor mij om terug te komen in de race."

Erg pijnlijk

Het probleem met de versnellingsbak had volgens Sergio niets te maken met zijn schuiver in de kwalificatie. De bak was simpelweg aan het einde van zijn Latijn. In de strijd met Ferrari kunnen dit soort dingen echter niet gebeuren. Perez roept zijn team op om er bovenop te blijven zitten:

"We denken dat niet op dit moment. We hebben een nieuwe set reglementen en iedereen is overal extreem hard mee aan het pushen. Je gaat door die nieuwe regels heen dus het zou iets daaraan gerelateerd moeten zijn. De auto stuitert meer, dus het zijn andere problemen waar je mee te maken hebt."

We moeten bovenop dit soort dingen blijven zitten, de versnellingsbak was aan het einde van zijn leven. We moeten er bovenop blijven zitten want [een gebrek aan] betrouwbaarheid is heel erg pijnlijk. En een nul hebben in het kampioenschap is ook erg pijnlijk."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool