Carlos Sainz pakt zijn eerste pole op verregend Silverstone!

In wisselende - maar altijd natte - omstandigheden was de Spanjaard voor het eerst in zijn carriere de sterkste in de kwalificatie. Met Max Verstappen als gezelschap op de eerste rij kan Carlos op jacht nar zijn eerste overwinning.
@media (max-width: 679px){#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8165b1d169 img{#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8165b1d169 img{#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8165b1d169 img{#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8165b1d169 img{#fig-62f8165b1d169 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Carlos Sainz pakt zijn eerste pole op verregend Silverstone!

Na drie hobbelige (semi-)stratencircuits is de F1 dit weekend eindelijk weer aangekomen op een traditionele baan. Tijdens de vrije trainingen reden met name de beide Mercedessen zich in de kijker door competitieve tijden te zetten tijdens FP2. Lewis Hamilton was slechts anderhalve tiende verwijderd van de snelste tijd van Carlos Sainz.

Na FP3 was het echter Max Verstappen met de beste kaarten. De tijden bleken allemaal echter nutteloos te zijn als vergelijkingsmateriaal, aangezien de kwalificatie na hevige regen van zal gaan.

Q1

Nicholas Latifi leidt de lange trein de baan op. Terwijl de regen steeds heviger lijkt te worden staat iedereen echter op de intermediate Pirellis. Na een beetje werk aan zijn Red Bull kan ook Sergio Perez zich voegen bij de rest van het veld, maar de beide Alpines van Fernando Alonso en Esteban Ocon blijven binnen.

Charles Leclerc dicteert de pace bij de eerste run: de Monegask is maar liefst twee seconden sneller dan Carlos Sainz. Lewis Hamilton weet zich echter binnen drie tienden van een seconde te werken. Maar dan is daar Max Verstappen. Met een 1:45.7 pakt hij de leiding, op de voet gevolgd door Alex Albon in de geupdate Williams.

Op zijn tweede ronde pakt Leclerc de leiding echter weer resoluut terug. Het voordeel ten opzichte van Verstappen is maar liefst 2.7 seconden. Verstappen reageert door twee tienden terug te pakken, terwijl de Mercedessen naar P3 en P4 gaan. Sergio Perez pakt die derde plek echter weer af. Leclerc blijft zich echter verbeteren en pakt opnieuw bijna zeven tienden op Verstappen. Carlos Sainz pakt kortstondig de derde plek, maar wordt al snel weer naar P7 gedrukt.

Met 7.5 minuut te gaan is George Russell opeens de snelste man op de baan. Dat duurt echter niet lang: Max Verstappen pakt nog eens 1.3 seconden op de Mercedes. Leclerc probeert het ook, maar komt niet verder dan P2.

Het weer is inmiddels opgeklaard, waardoor er een droge lijn begint te ontstaan. Leclerc vreet aan het voordeel van Verstappen, maar de Nederlander pareert door de 1:39 grens te doorbreken. Het gat met de Ferrari is nu bijna zeven tienden. Lewis Hamilton weet het gat echter te verkleinen tot iets minder dan vijf tienden en pakt P2. De Mercedessen zijn er duidelijk goed bij.

Charles weet echter de eerste plek weer terug te pakken, maar hij kan er opnieuw niet lang van genieten. Van een tiende voordeel gaat hij al snel naar zeven tienden achterstand. Net als in Montreal lijk Verstappen niet te verslaan in de natte omstandigheden.

Dat geldt echter niet voor de Red Bull-kloon van Williams. Ironisch genoeg is Alex Albon de eerste van de afvallers, achter teamgenoot Nicholas Latifi in de oude auto. Albon beklaagt zich over de radio over het idee om cool down laps te doen op een natte en koude baan. De Britse Thai claimt dat hij geen grip had.

Q2

Latifi staat meteen als eerste in de rij voor Q2. Nu er opnieuw meer regen voorspeld is, is het cruciaal om zo snel mogelijk een tijd te zetten op de nu relatief droge baan. Voor Lewis Hamilton wordt dat echter niet eenvoudig: hij klaagt over flinke vibraties op deze set banden. Ook George Russell klaagt over een gebrek aan grip.

Wanneer de eerste tijden binnenkomen zien we dat George een punt heeft. De snelste ronde van Max Verstappen is namelijk zo'n twee seconden langzamer dan in Q1. De omstandigheden zijn duidelijk slechter geworden. Lando Norris komt dichtbij met drie tienden achterstand, gevolgd door Sergio Perez op nog eens zeven tienden.

Leclerc pakt op zijn tweede ronde de leiding, maar Verstappen verwijst hem meteen terug naar P2. Lewis Hamilton is ondanks de vibraties wederom sterk en pakt P2 van de Ferrari-rijder. Het gat met Verstappen is verkleind tot vier tienden. Carlos Sainz kan niet aan die pace tippen en blijft steken op een vierde plek, bijna een seconde langzamer dan Verstappen.

Nu de regen nog heviger geworden is lijkt het erop dat het daar bij zal blijven. Max onderstreept het feit dat het natter is nog even door kort van de baan te gaan. De omstandigheden lijken slecht genoeg te worden om een overstap naar de full wets noodzakelijk te maken. Met 2.5 minuten te gaan heeft het echter weinig zin: er zullen toch geen betere tijden gezet kunnen worden.

Esteban Ocon probeert het echter alsnog, aangezien hij roemloos vijftiende staat. De Alpine glibbert echter alle kanten op. Ook Yuki Tsunoda, Valtteri Bottas , Pierre Gasly en Daniel Ricciardo blijven rijden, ondanks het feit dat ze niet eens in de buurt kunnen komen van hun eerdere tijden.

Voor Nicholas Latifi betekent dat echter dat er alvast feest gevierd kan worden. De Canadees is namelijk Q3 binnengeslopen met zijn vroege run op een veel drogere baan. Ironisch genoeg heeft de oude Williams dus gedaan wat de nieuwe FW44B niet gelukt is.

Q3

De beide Ferrari's staan dit keer vooraan in de pits, met Alfa Romeo's Guanyu Zhou en Max Verstappen als gezelschap. De regen is wederom afgenomen, waardoor de omstandigheden volledig onvoorspelbaar zijn. De verwachte overstap naar de blauwgerande full wets is nog even uitgesteld. Via Ferrari horen we dat er aan het einde van de sessie een hevige regenbui verwacht wordt. Het is dus nu of nooit.

Verstappen lijkt wederom op weg naar een indrukwekkende tijd met een paarse eerste sector, maar in de tweede maakt hij een flinke fout. Max is te gretig met het gaspedaal en verblijdt het natgeregende publiek met een fraaie 360 spin. Helaas is zijn ronde daarmee compleet verpest.

Bij zijn tweede poging gaat hij echter meteen dubbel paars, maar Charles Leclerc maakt zijn ronde eerder af. De Monegask gaat naar P1 met een flinke marge, terwijl Verstappen wederom een fout maakt in de laatste paar bochten. De Red Bull gaat wijd over de kerbs, waardoor het verschil op de lijn 0,043 van een seconde is. De provisionele pole blijft voor Leclerc.

Drie keer is dan toch scheepsrecht: met een foutloze ronde pakt Verstappen 1.8 seconden op de Ferrari. Lando Norris, George Russell en Lewis Hamilton volgen hem langs Leclerc. De tijd van Lewis is indrukwekkend: de Brit is slechts 2.5 tienden verwijderd van pole. Leclerc snoept daar echter nog 0,004 vanaf. Hamilton reageert echter: 0.027 van een seconde van Verstappen! Met regen op komst is de strijd nog steeds niet gestreden.

Carlos Sainz pakt kortstondig de pole, maar Leclerc zet hem op zijn plaats met een seconde voordeel. Max Verstappen kan er echter nog een kwart van een seconde afhalen!

Met de klok op nul begint iedereen aan z'n laatste run. Dan is daar opeens Carlos Sainz! De Spanjaard gaat met 0,072 van een seconde voordeel naar de provisionele pole! Leclerc verpest zijn ronde met een spin en Verstappen kan zich in de laatste twee sectors niet verbeteren, waardoor Sainz er met de pole vandoor kan gaan!

Resultaten

Met Max Verstappen in een Ferrari-sandwich zal het een flinke uitdaging worden om de race naar zijn hand te zetten. Red Bull's reeks van zes overwinningen geeft echter aan dat de RB18 op race pace niet uit te vlakken is. Sergio Perez kan vanaf P4 bovendien nog een bedreiging vormen. Het is ondanks alle hype rond Mercedes dus wederom Red Bull vs Ferrari!