Milieugekkies bestormden Silverstone na startcrash

Supporters van milieubewegiing Just Stop Oil kwamen na de spectaculaire startcrash de baan op om de Grand Prix te saboteren. Vanwege de stopgezette race konden ze gelukkig al snel in de kraag gevat worden.

Milieugekkies bestormden Silverstone na startcrash

De start van de Grand Prix van Groot Brittanië was al spectaculair genoeg na de kettingbotsing tussen Guanyu Zhou, George Russell, Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Alex Albon, Esteban Ocon en Yuki Tsunoda, maar voor een paar ecoterroristen was het niet spannend genoeg.

Supporters van milieubeweging Just Stop Oil renden net na het zwaaien van de rode vlag de baan op om de race verder te saboteren.

Just Stop Protesting

Op Twitter eiste de beweging verantwoordelijkheid op voor de bizarre actie. Aan de bijgeleverde foto's te zien was het idee achter het protest dezelfde als die op de Britse snelwegen: midden op de weg gaan zitten om de doorgang te versperren.

Dat is al gevaarlijk genoeg op een ringweg, maar ronduit belachelijk op een actief Grand Prix-circuit. Gelukkig was de race al stopgezet.

Vanwege de vrije baan konden de stewards de milieumafkezen meteen in de kraag vatten en afvoeren. Het gespuis is meteen overgeleverd aan de relevante autoriteiten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool