Max Verstappen domineert Sprint op Red Bull Ring!

Na een spannende start verdween Max Verstappen aan de horizon tijdens de Sprint. Gevechten tussen de Ferrari's zorgden ervoor dat hij geen moment onder druk stond.

Max Verstappen domineert Sprint op Red Bull Ring!

De Sprint kwam maar moeizaam op gang. Problemen op de grid voor Fernando Alonso leidden tot een komisch gezicht, omdat het team de auto op de krik liet staan, compleet met bandenwarmers. Alonso werd daarop naar de pitsstraat geduwd, maar kon uiteindelijk niet starten.

Hetzelfde leek te gebeuren met Guanyu Zhou toen zijn Alfa net voor de grid afsloeg. De wedstrijdleiding werd gedwongen een tweede opwarmronde uit te roepen. Zhou startte uiteindelijk alsnog vanuit de pitsstraat.

Start

Verstappen was goed weg, maar moest meteen in de verdediging vanwege de aanstormende Charles Leclerc. Max ramde de deur dicht, waardoor Carlos Sainz via de buitenkant naar P2 kon komen. In bocht 3 probeerde de Spanjaard het buitenom bij Verstappen, maar hij verslikte zich in zijn rempunt, waardoor Charles Leclerc aan kon haken. In bocht 4 sloeg de Monegask toe en was Sainz gezien.

Verder naar achteren veroorzaakte Pierre Gasly de nodige chaos door tegen Lewis Hamilton aan te sturen. De AlphaTauri spinde in de eerste bocht de baan af, maar Gasly kon zijn weg vervolgen. Door alle commotie kon Sergio Perez veel plekken goedmaken: de Mexicaan schoot van P13 naar P8.

Kannibalisme bij de Scuderia

Verstappen sloeg al snel een comfortabel gat naar Leclerc, waardoor hij zich geen zorgen hoefde te maken over DRS-aanvallen. Die zorg was er wel voor Charles: Carlos Sainz bleef immers op zijn versnellingsbak hangen.

Met drie DRS-zones op de Red Bull Ring was er geen ontsnappen aan voor Leclerc. Sainz probeerde meerdere keren langs de Monegask te komen, maar Charles was hem elke keer te slim af. De onderlinge gevechten kwamen Verstappen perfect uit.

Perez & ping pong

Vooraan stabiliseerde de situatie zich, waardoor we aangewezen waren op Sergio Perez voor vermaak. De Mexicaan maakte in recordtempo korte metten met beide Haas machines en de overgebleven Alpine van Esteban Ocon en ging naar P5.

Ondertussen zagen we Alex Albon en Sebastian Vettel over elkaar heen struikelen, waardoor de Aston Martin het grind in gestuurd werden. De de auto in z'n achteruit te gooien kon Seb zijn weg echter vervolgen.

Haas vs Hamilton

De top zes lag al snel vast, waardoor alle aandacht uitging naar de strijd voor de laatste paar puntjes voor de Sprint. Kevin Magnussen en Mick Schumacher vormden een mooi DRS-duo om Lewis Hamilton rondenlang af te houden, waardoor Valtteri Bottas aan kon haken.

Na meerdere prachtige defensieve acties raakte Mick echter de aansluiting met zijn teamgenoot kwijt, waardoor Hamiltonn alsnog toe kon slaan. Het allerlaatste puntje was daarmee voor Sir Lewis.

SuperMax

Voor Max Verstappen was het echter een bijzonder luie Sprint. Ondanks een late opkomst van Charles Leclerc ging de Nederlander met een relatief comfortabele marge als eerste over de streep. Daarmee heeft hij meteen de meeste Sprint overwinningen van iedereen. Verstappen leek op geen enkel moment echt bedreigd te worden door de onderling kibbelende Ferrari's.

Resultaten

Met pole position en een dominante overwinning in de Sprint zet Verstappen de toon voor de Grand Prix. De regerend wereldkampioen lijkt op zijn derde thuiscircuit weinig te vrezen te hebben van Ferrari. Als alles verder goed gaat - en er geen stukken AlphaTauri op de baan komen te liggen - is de overwinning op zondag zo goed als een formaliteit.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool