Carlos Sainz tien plekken terug voor nieuwe ECU

Het hing al even in de lucht, maar de kogel is dan toch door de kerk. Dankzij een motorwissel zal Carlos Sainz tien plekken teruggezet gaan worden.

Carlos Sainz tien plekken terug voor nieuwe ECU

Na de spectaculaire plof in Oostenrijk was het bijna een garantie dat Carlos Sainz een penalty zou gaan pakken. De Scuderia ging het weekend in Frankrijk al in met twijfels over het uitvoeren van een motorwissel. Zo ver is het echter nog niet gekomen: de F1-75 met nummer 55 heeft namelijk een gebruikte motor in zijn staart. Omdat het team wel over het toegestane aantal ECU's gegaan is moet Carlos echter toch tien plekken terug.

Volle motorwissel

Gezien het open karakter van Paul Ricard en het feit dat ze toch al een straf aan de broek hebben zou Ferrari er wellicht alsnog voor kunnen kiezen om een volledig nieuwe motor in te zetten. Het zou Sainz toestaan om harder te pushen en zich te herstellen naar een competitieve positie. Het gat tussen de Ferrari en de rest van het veld (met uitzondering van Red Bull) is immers enorm. Bovendien is de kans op een tweede knal dan een stuk kleiner. Voorlopig houden de Italianen het echter bij de ECU.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari