Red Bull en Honda hebben samenwerking verlengd tot eind 2025

Honda blijft het team van Verstappen ondersteunen op het gebied van de ontikkelingen van motoren.

Red Bull Honda

Vorig jaar liep de samenwerking tussen Honda en Red Bull Racing af, maar de twee blijven de handen ineenslaan. Honda blijft het Formule 1-team van Max Verstappen namelijk ondersteunen op het gebied van de ontwikkeling van de motoren. De samenwerking is verlengd tot het einde van 2025.

Op de achtergrond

Eind 2021 verliet Honda officieel de Formule 1, maar op de achtergrond zijn ze altijd betrokken gebleven bij de ontwikkeling en het onderhouden van de F1-motoren van Red Bull. Die motoren worden nu gebruikt onder de naam 'Red Bull Powertrains'. Red Bull en Honda hebben nu bekend gemaakt dat ze hun samenwerking tot eind 2025 verlengen. Het team van Verstappen krijgt daarbij ondersteuning vanuit Honda Racing Corporation (HRC), de race-tak binnen Honda dat de samenwerking met Red Bull Powertrains voortzet.

Succesvolle samenwerking

Helmut Marko en Christian Horner zijn blij met het verlengen van de samenwerking. "We hebben tot nu toe een succesvolle samenwerking gehad met de wereldtitel in 2021 en momenteel leiden we met zowel Max Verstappen als het team", stelt Marko. "Beide titels willen we in 2022 veiligstellen."

"De samenwerking met Honda is ongelooflijk succesvol geweest en we zijn verheugd dat dit zal voortduren tot het einde van het huidige tijdperk", vult Horner aan.

Ontwikkeling van technologie

Ook Honda is blij met de verlengde samenwerking. Zo laat Koji Watanabe namens het Japanse bedrijf weten dat de verlengde samenwerking past binnen de mogelijkheden: "We willen onze betrokkenheid bij de top van de autosport gebruiken voor de ontwikkeling van technologieën en van ons personeel."

Formule 1
  • AD, Racing News 365
  • Red Bull Content Pool