Lewis Hamilton over toekomst: 'Wil niet zo'n gepensioneerde F1-coureur worden'

De coureur heeft al een duidelijk beeld bij zijn carrière na de Formule 1.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton heeft duidelijk voor ogen hoe zijn toekomst eruit moet komen te zien. In gesprek met Viaplay doet de zevenvoudig wereldkampioen een boekje open over zijn persoonlijke doelen als hij stopt met Formule 1. Ook weet de coureur heel goed hoe hij niét gezien wil worden na zijn afscheid.

Doelen voor de toekomst

Hamilton is momenteel bezig met zijn zestiende Formule 1-seizoen. Met zijn 37 jaar is hij inmiddels de op één na oudste op de grid, vlak achter Alonso. Aangezien actieve coureurs in de F1 zelden ouder zijn dan 40 jaar, verwachten we dat Hamilton met zijn laatste jaren aan de top van de autosport bezig is. De Mercedes-coureur heeft inmiddels dan ook duidelijke doelen voor de toekomst, en weet ook heel goed hoe hij zichzelf als voormalig F1-coureur zou willen zien.

Zo laat hij weten dat hij geïnteresseerd zal blijven in de autosport en geen 'negatieve' gepensioneerde coureur wil worden. "Ik zal altijd met deze sport verbonden zijn, ik zal altijd blijven kijken", aldus Hamilton in een interview met oud-teamgenoot Heikki Kovalainen op Viaplay. "Ik zal altijd iemand willen zijn die positief is over welke coureur dan ook, hoe goed of slecht de coureur ook is, want je weet hoe moeilijk het is om te beginnen in de F1, hoe slepend het kan zijn en hoe mensen nog steeds negatief over je zijn wanneer het gewoon goed gaat. Ik wil nooit een van die coureurs zijn die dat doet, want dat hebben we ervaren..."

Passies en projecten

De laatste jaren is Hamilton al niet meer enkel en alleen bezig met Formule 1. Een aantal passies, projecten en zakelijke ondernemingen komen ook aan bod. Zo is hij betrokken bij de mode-industrie, heeft hij interesses in de muziek en hielp hij liefdadigheidsinstellingen en stichtingen oprichten. Ook opende de Brit een veganistisch hamburgerrestaurant, lanceerde hij het Extreme E racing series team X44 en werd hij lid van een groep investeerders die het NFL team Denver Broncos kocht.

"Ik denk dat ik echt heb geprobeerd om mijn tijd te benutten als ik buiten het circuit ben. Ik heb veel Zoom-gesprekken met mensen uit verschillende sectoren gewoon om te leren – ik stel veel vragen", vertelt Hamilton.

Ondernemer

Zo vertelt de coureur over een van zijn laatste Zoom-gesprek. "De laatste was met een specialist die een zonnepanelenbedrijf in Silicon Valley is begonnen. Gewoon om te zien hoe hij het heeft aangepakt, wat zijn doelen zijn en gewoon om te beseffen dat er een heleboel geweldige mensen zijn die echt grote bedoelingen hebben en proberen het leven voor mensen te verbeteren en de planeet te redden."

"Ik werk aan veel verschillende projecten", vervolgt Hamilton. "Ik heb nu een team dat ik de afgelopen vijf jaar heb opgebouwd dat met me samenwerkt om me te helpen de ideeën en dingen waar ik gepassioneerd over ben tot leven te brengen. Ik denk dat ik echt een ondernemer ben, want ik heb veel zakelijke dingen lopen. Ik denk dat ik me daarna (na Formule 1, red.) meer op één of meer van die dingen zal kunnen richten."

Formule 1
  • Racing News 365
  • Brunopress