Verstappen probeert vernieuwd Spa uit met RB7 V8 (video)

Als onderdeel van de traditionele 'Roadtrip' video heeft Red Bull een onboard vrijgegeven van Max Verstappen en de RB7 demowagen op het opgefriste Spa Francorchamps. Geniet mee van de krijsende Renault V8!

Verstappen probeert vernieuwd Spa uit met RB7 V8 (video)

De Roadtrip-serie van Red Bull kennen we inmiddels wel. Ook in de aanloop naar de laatste Grand Prix van België heeft het mediateam van de drankjes- en marketingigant weer alles uit de kast getrokken. De rode stier heeft immers in vrijwel alle vormen van sport een ruime invloed. In 'From Sim to Reality' haalt regerend wereldkampioen Max Verstappen weer allerlei capriolen uit om bij het iconische circuit aan te komen.

Vernieuwd Spa

Voor de diehard F1-fan zijn die laatste shots op het daadwerkelijke circuit echter veel belangrijker dan alle lolligheid vooraf. Spa heeft namelijk een relatief ingrijpende transformatie achter de rug, waarbij het circuit geprepareerd werd voor de terugkeer van motorracen. Grotere uitloopstroken bij gevaarlijke bochten als Eau Rouge/Raidillon en Blanchimont werden aangevuld met een bijzonder ouderwetse toevoeging: grindbakken. Aan een grote lap asfalt heeft een tuimelende motorrijder immers vrij weinig.

Spanning behouden

Met een onboard gezien vanaf de RB7 gaf Red Bull ons alvast een voorproefje van hoe het vernieuwde circuit er vanuit de cockpit uit zal zien. Ondanks eerdere geruchten is de legendarische Eau Rouge/Raidillon combinatie gelukkig gewoon bewaard gebleven. De sectie is dus net zo uitdagend als voorheen. Zelfs de minder beruchte sectoren zijn nu een stuk spannender geworden, aangezien de traditionele grindbakken een onbedoelde excursie een stuk kostbaarder gemaakt hebben.

Formule 1
  • Oracle Red Bull Racing
  • Red Bull Content Pool