Officieel: Daniel Ricciardo stapt op bij McLaren

Het is over en uit voor The Honeybadger in Woking. Met wederzijds goedvinden hebben McLaren en Ricciardo hun samenwerking voor 2023 opgezegd. De toekomst van de goedlachse Australiër staat daarmee op losse schroeven.

Officieel: Daniel Ricciardo stapt op bij McLaren

Na alle chaos rond Alpine is de kogel dus toch door de kerk: aan het einde van dit seizoen zal Daniel Ricciardo opstappen bij het team van McLaren. De 33-jarige veteraan had al een contract voor 2023, maar het met het team ingestemd om de samenwerking toch stop te zetten.

Geen spijt

Sinds zijn aantreden bij Zak Brown's renstal in 2020 vielen de prestaties van de man uit Perth immers vaak tegen ten opzichte van veel jongere en goedkopere teamgenoot Lando Norris. Ricciardo eindigde dikwijls achter de jonge Brit, maar wist op Monza vorig jaar alsnog een populaire overwinning te pakken. Dat lichtpuntje bleek echter niet genoeg om zijn toekomst bij het team te verzekeren.

In een statement bedankte DannyRic het team en gaf hij aan ondanks alles nergens spijt van te hebben:

"Het is een privilege geweest de afgelopen twee seizoenen onderdeel geweest te zijn van de McLaren Racing familie, maar na meerdere maanden van gesprekken mer Zak [Brown] en Andreas [Seidl] hebben we besloten om mijn contract met het team vroegtijdig te beëindigen en met wederzijds goedvinden aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan."

"Ongeacht van wat het volgende hoofdstuk brengt heb ik geen spijt en en ben ik trots op de inzet en het werk dat ik bij McLaren geleverd heb, in het bijzonder de overwinning op Monza het afgelopen seizoen."

Een punt erachter?

Ricciardo gaf daarnaast aan zijn toekomstplannen met de tijd te zullen aankondigen. Binnen de Formule 1 zijn de opties van de achtvoudig Grand Prix winnaar echter beperkt. Alleen Alpine, Haas en Williams hebben mogelijk nog een stoeltje over voor The Honeybadger. Gezien zijn relatief hoge leeftijd en tegenvallende jaren bij McLaren lijkt het aannemelijk dat Ricciardo aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carriere zet.

Formule 1
  • McLaren Racing