Max Verstappen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau

Verstappen ontvangt de eervolle onderscheiding uit handen van de minister van Sport.

max verstappen

Max Verstappen is donderdag benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. De wereldkampioen kreeg de onderscheiding in aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort, dit weekend.

Eervolle onderscheiding

Verstappen kreeg de onderscheiding uit handen van minister voor Sport, Conny Helder. Op zijn Instagram bedankt Max zijn fans voor de eervolle titel. 'Ik wil graag mijn fans wereldwijd, maar met name de Oranje-fans bedanken. Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders te zien meeleven', schrijft de coureur op zijn social media. Hij bedankt ook zijn familie, vrienden en Red Bull Racing in de post.

Lovende woorden

Ook RBR-teambaas Christian Horner laat zich op social media uit over de koninklijke onderscheiding van Max. Bij dezelfde foto schrijft hij 'Gefeliciteerd Max met de benoeming tot officier in de Orde van Oranje-Nassau, voorafgaand aan de Dutch GP.'

Verstappen was in 2021 de eerste Nederlander ooit die wereldkampioen werd in de Formule 1. Hij sleepte de winst binnen tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Formule 1
  • Brunopress