Idioot smijt fakkel op het circuit, wordt van terrein gesodemieterd

De raddraaier dacht leuk te zijn door ook het circuit zelf van sfeer te voorzien...

Zandvoort

Terwijl de kwalificatierondes in volle gang zijn - Max doet het alleraardigst - gooide iemand een oranje fakkel vanuit het publiek het circuit op. Alsof de Orange Army nog niet genoeg vertegenwoordigd is tijdens dit heerlijke Formule 1-weekend.

Het voorval gebeurde vroeg tijdens het tweede segment van de kwalificatie, waarna code rood van kracht werd. Nodig, aangezien de oranje rookbom niet alleen op de baan belandde, maar ook op de ideale lijn. Een marshal wist het 'sfeermiddel' redelijk rap te vinden en maakte de baan vrij. En ook lekker: de raddraaier is geïdentificeerd en van het terrein gebonjourd. Die-zien-we-nooit-meer te-rug.

Verstappen lekker bezig

Verstappen is overigens heerlijk bezig. Ondanks de verre van ideale vrije trainingen zette de Nederlander zowel in de eerste als de tweede kwalificatie de snelste tijd neer. In de laatste kwalificatieronde leek het erop dat Leclerc pole zou pakken, ware het niet dat Verstappen op het allerlaatste moment alsnog een betere tijd neerzette dan de Monegask van Ferrari. Lekker bezig, Max.

Formule 1
  • Formula 1