Ferrari gooit een beetje geel tegen de auto voor Monza

Met veel bombarie kondigde de Scuderia vandaag een nieuwe livery aan. Van de gehoopte volledig gele auto's bleef echter teleurstellend weinig over.

Ferrari gooit een beetje geel tegen de auto voor Monza

Dit jaar viert Ferrari haar 75-jarige bestaan als autofabrikant. Dat deden de Italianen al met de naam van hun 2022-machine (F1-75), maar voor Monza was er meer nodig. Als eerbetoon aan de originele Giallo Modena huiskleur van Enzo zullen de Charles Leclerc en Carlos Sainz dit weekend in gele teamkleding op het circuit verschijnen.

Voor de race zijn er uiteraard gele overalls beschikbaar, met de logo's ter ere van het 75-jarige bestaan op de rug. De brandvrije onderkleding is voor de verandering zwart. Door die combinatie lijkt het duo nog het meest op een stel gepelde bananen.

Veel hype, weinig kleur

Met een teaser hintte Ferrari vandaag ook op een Giallo Modena-livery voor de auto's, maar na alle hype komen de tifosi er bedrogen uit. De F1-75 is namelijk nog gewoon rood, met een paar gele vlakken op de airbox en de endplates van de achtervleugel. Een gele streep op de halo, gele racenummers en de klassieke Ferrari-belettering op de achtervleugel maken het plaatje af. Zelfs het bedenken van een mooie nieuwe livery is kennelijk te moeilijk in Maranello.

Zo had het kunnen zijn...

Voor een idee van hoe het had kunnen zijn moeten we uitwijken naar de twitter-account van Chris Paul Design. De Britse tekenaar heeft een veel smaakvollere interpretatie van de Giallo Modena Ferrari F1-75 uit zijn digitale pen kunnen toveren. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari