Dit is waarom Verstappen en Perez met andere vloeren rijden

Red Bull-rijders Max Verstappen en Sergio Perez rijden nu al een tijdje met een verschillende specificatie van de vloer. Volgens Horner gaat het om minuscule verschillen, maar Perez is niet blij met de gang van zaken.

vloeren

Red Bull koos er onlangs voor om Max Verstappen en Sergio Perez met een verschillende specificatie van de vloer te laten rijden. Er is een duidelijke, niet al te leuke reden voor dat besluit.

Data verzamelen

Sinds de zomerstop heeft het Red Bull F1 Team ervoor gekozen om Verstappen en Perez van verschillende versies van de vloer te voorzien. Waar Verstappen nog altijd met de variant rijdt die hem eerder dit jaar grote successen opleverde, er is bij Perez gekozen voor een nieuwere specificatie. Die specificatie werd in Oostenrijk al geïntroduceerd en is vervolgens door zowel Verstappen als Perez getest in Frankrijk. Dat viel tegen, want de vloer zorgde niet voor de vooruitgang die was beloofd. Perez liet afgelopen weekend weten dat hij er nog wel enkele races mee wilde rijden, zodat er data kon worden verzameld. Volgens hem is dat een van de redenen dat hij er nu moeite mee heeft om Verstappen bij te houden.

Binnen budget blijven

Volgens Red Bull-baas Christian Horner heeft de beslissing een financiële reden. Het team is namelijk niet van plan om nog een versie van de oude specificatie te produceren. Het zou weer aardig wat kosten, terwijl dat geld volgens hen beter aan andere dingen kan worden besteed. Of helemaal niet worden uitgegeven, aangezien het voor veel F1-teams lastig is om onder het budgetlimiet te blijven.

Toch noemde Horner er ook bij dat de vloer niets te maken heeft met de snelheid van Red Bull-rijders. "Het gaat hier om minuscule verschillen. De keuze komt vooral voort uit de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Het verschil is ongeveer een tiende van een seconde. Checo kende een lastige race in Zandvoort. Helaas werd hij bij de start al ingehaald. Terugkijkend had hij beter op een andere band kunnen starten. Desondanks heeft hij nog aardig wat punten gescoord."

Geen lekkere balans meer

Perez heeft afgelopen weekend op Zandvoort zijn ongenoegen geuit. Hij vond de RB18 aan het begin van het seizoen een stuk prettiger dan waar hij het nu mee moet doen. "In het begin voelde ik me meer op mijn gemak. Iedere keer dat ik naar een weekend in FP1 kwam, was ik meteen tevreden over de balans. Alles kwam toen natuurlijk. Naarmate het seizoen vorderde, kreeg ik het gevoel dat het moeilijker en moeilijker werd. Ik moet elk weekend echt diep in de analyse duiken. En inderdaad, ik voel me niet meer zo op mijn gemak bij deze auto als eerder."

Formule 1
  • autosport.com, motorsport.com
  • ProShots