Leclerc scoort populaire pole op door penalties overspoeld Monza

Temidden van de chaos veroorzaakt door een nieuwe stroom gridstraffen was Charles op eigen kracht de allersnelste. Max Verstappen greep maar net naast de snelste tijd, maar heeft met meer downforce goede papieren voor de race. Rookie Nyck de Vries zal naast Max op de grid zijn eerste Grand Prix mogen starten.
@media (max-width: 679px){#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d3fe0c7897 img{#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d3fe0c7897 img{#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d3fe0c7897 img{#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d3fe0c7897 img{#fig-633d3fe0c7897 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Leclerc scoort populaire pole op door penalties overspoeld Monza

Nog voor de start van de sessie kregen we alweer een nieuwe lijst met penalties te verwerken. Naast Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Valtteri Bottas Yuki Tsunoda, Sergio Perez en Max Verstappen waren ook Esteban Ocon, Kevin Magnussen en Mick Schumacher aan de beurt.

Net als Verstappen incasseerde Ocon vijf plaatsen, terwijl de beide Haas coureurs vijftien plekken aan de broek kregen. Dat alles was goed nieuws voor Nyck de Vries, die zijn debuut mocht maken nadat Alex Albon bevangen werd door een blindedarmontsteking.

Q1

Sergio Perez zette als eerste van de toppers een tijd neer, maar Max Verstappen was hem maar net te snel af. Het verschil was slechts 0,032 van een seconde. Beide Red Bulls zaten echter nog in de 1:22, een weinig indrukwekkende tijd.

Verder naar achteren maakte Nyck de Vries wel even indruk met een vierde tijd. Zijn glorie was echter van korte duur: Nicholas Latifi wist fractioneel sneller te gaan. Bij de tweede run was het net andersom: Nyck kwam als achtste over de streep, 0,020 van een seconde vóór Nick.

Charles Leclerc en Carlos Sainz doorbraken de 1:22 grens met gemak en namen de eerste twee plekken in, gevolgd door George Russell op een halve seconde achterstand. Lewis Hamilton leverde bijna een seconde in en moest het doen met P7.

Op zijn tweede run pakte Sergio Perez P3, op twee tienden van Leclerc. Max Verstappen liet het er echter niet bij zitten: met een 1:20.922 ging de Nederlander met overtuiging naar de top van de tabel.

In de laatste paar minuten blijft de top van het veld binnen, met uitzondering van George Russell. In de achterhoede zette Nyck de Vries zijn stempel door zich te plaatsen voor Q2.

Dat lukte echter maar net: de snelste ronde van de Nederlander werd op het laatste moment nog even gewist voor een track limits overtreding bij de laatste knik van de Variante Ascari.

Nyck kwam daardoor als vijftiende door Q1, vóór afvallers Latifi, Vettel, Stroll, Magnussen en Schumacher. Door de enorme batterij penalties was de volgorde aan de staart van het veld echter nog een raadsel.

Q2

Beide Red Bulls kwamen als eerste de baan op, met Max Verstappen op gebruikte Softs. Zelfs met het oudere rubber was de regerend wereldkampioen sneller dan zijn teamgenoot, en slechts vier tienden langzamer dan Carlos Sainz.

Die P2 werd echter afgepakt door Charles Leclerc, ondanks een kostbare fout van de Monegask in het midden van Ascari. Door het slippertje was Leclerc slechts 0,087 van een seconde sneller dan Verstappen.

Voor de top vier zat het er na die ene run al op. Verder naar achteren was het echter tijd voor Nyck de Vries om zich echt te bewijzen. De Nederlander was slechts drie tienden verwijderd van Q3, maar op zijn laatste ronde maakte hij een kostbare remfout bij de Variante della Roggia.

Het werd uiteindelijk een dertiende tijd, maar met de penalties in aantocht kon hij de top tien nog steeds binnenkomen. Esteban Ocon, Valtteri Bottas, Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Sergio Perez moesten immers allemaal een straf incasseren.

Q3

Bizarre taferelen bij Ferrari: het team stuurde Charles Leclerc vóór Carlos Sainz de baan op, waardoor de Spanjaard de slipstream kon pakken. Gezien de penalty voor Carlos was dat een vreemde beslissing. Sainz maakte dankbaar gebruik van de situatie en ging naar de snelste tijd op bijna twee tienden van Leclerc.

In vrije lucht kwam Max Verstappen bijna drie tienden tekort op de snelste Ferrari. De paarse tweede sector onthulde echter veel over de strategie van Red Bull: Max reed duidelijk met meer vleugel om in de race banden te kunnen sparen.

Bij de tweede run werd er niet gestoeid met het geven van de tow aan de ene of de andere coureur. Sainz, Leclerc en Verstappen ging allemaal in relatief vrije lucht de baan op. Uiteindelijk wist Leclerc de snelste tijd alsnog af te pakken van zijn teamgenoot, maar opnieuw was de snelste tweede sector voor Max Verstappen.

De Nederlander kwam slechts anderhalve tiende tekort op zijn rivaal. Sainz sloot aan als derde, vóór Sergio Perez. Door de stroom penalties is de volgorde voor de zondag echter compleet anders.

Resultaten

Met een populaire pole in de achtertuin van Ferrari heeft Charles Leclerc zichzelf de beste papieren gegeven om een tweede overwinning op Monza te scoren. Na alle penalties zal hij op de eerste rij vergezeld worden door George Russell.

Lando Norris, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Fernando Alonso maken de buffer tussen Charles en Max Verstappen compleet. Naast Verstappen vinden we die andere Nederlander: Nyck de Vries. De top tien wordt aangevuld door Zhou Guanyu en Nicholas Latifi.

De tifosi hebben hun pole position binnen, maar de beslissing van Red Bull om met meer downforce te rijden is onheilspellend voor de Scuderia. Als Verstappen de traditionele chaos op de eerste ronde weet de te overleven zal het een vurige strijd gaan worden om de overwinning. We hebben inmiddels immers wel kunnen zien dat de Nederlander ondanks alle penalties niet te stoppen is op de zondag.