Alex Albon neemt Williams-stoeltje weer over in Singapore

Drie weken na zijn onfortuinlijke weekend op Monza zal Alex Albon op Singapore weer plaats gaan nemen in zijn Williams. De Britse Thai is voldoende hersteld van zijn dramatische blindedarmoperatie, maar Williams houdt reserve Nyck de Vries alsnog achter de hand.

Alex Albon neemt Williams-stoeltje weer over in Singapore

Na een paar zware weken is Alex Albon weer terug in de paddock. De Britse Thai kreeg midden in het weekend op Monza te maken met een blindedarmontsteking, waardoor Mercedes-reserve Nyck de Vries zijn wagen over moest nemen.

Terwijl de Nederlander zich in de kijker reed kampte Albon met serieuze complicaties na zijn operatie, waardoor zelfs zijn ademhaling kortstondig stokte. De heftige situatie wekte de indruk dat de Williams-kopman ook de race in Singapore aan zich voorbij had moeten laten gaan.

De Vries op reserve

Gelukkig voor Alex is hij inmiddels weer hersteld tot op het punt dat hij zich fit genoeg voelt om terug te keren. In een promovideo van Williams keek hij al vrolijk vooruit naar de race in de stadstaat met huidige teamgenoot Nicholas Latifi.

Albon zal vanaf de eerste sessie op de vrijdag gewoon meedraaien met het F1-circus. Williams houdt de bijgetrainde Nyck de Vries echter achter de hand voor het geval dat het intense stratencircuit en de hitte Alex toch teveel worden.

Elk nadeel heb z'n voordeel

Fans van Nyck de Vries zullen teleurgesteld zijn dat hij vooralsnog geen tweede kans gekregen heeft om zich te bewijzen in de Williams. Dat nadeel heb - om met de woorden van Johan Cruijff te spreken - ook z'n voordeel.

In tegenstelling to Monza is een stratencircuit zoals Singapore namelijk totaal geen Williams-circuit. Het verhaal rond het zinderende debuut van De Vries zou door een mager resultaat alleen maar afgebroken worden. Nyck kan zich bovendien beter gaan richten op de gesprekken met Williams, Alpine en AlphaTauri,

Formule 1
  • BrunoPress