Leclerc op pole in Singapore, Verstappen breekt laatste rondes af!

Na een chaotische en zinderende kwalificatie heeft Charles zijn negende pole van het seizoen te pakken. De Monegask werd echter geholpen door bizarre toestanden bij Red Bull. Max Verstappen brak twee keer achter elkaar zijn snelste run af, zonder duidelijke reden...
@media (max-width: 679px){#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6390a1b2ce748 img{#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6390a1b2ce748 img{#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6390a1b2ce748 img{#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6390a1b2ce748 img{#fig-6390a1b2ce748 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Leclerc op pole in Singapore, Verstappen breekt laatste rondes af!

Q1

Mercedes, AlphaTauri en McLaren stuurden alledrie meteen beide auto's naar buiten op de inters. Lewis Hamilton en George Russell waren de eerste coureurs die mochten proeven van de deels natte baan. Russell leidde de dans uiteindelijk met een seconde voordeel ten opzichte van zijn teamgenoot.

Charles Leclerc pakte bijna acht tienden op de Brit, terwijl de snelle ronde van Max Verstappen verijdeld werd door de spinnende Haas van Kevin Magnussen. Max brak zijn ronde af, maar kwam daardoor in het pad van teamgenoot Sergio Perez. In de laatste bocht zette de Nederlander zijn voet op het gas om ruimte te maken.

Checo ging naar P3, maar door verbeteringen van Sainz, Leclerc, Hamilton en Verstappen werd dat al snel P6. Verstappen was op dat moment de snelste man met drie tienden op Hamilton. Leclerc snoepte er echter nog twee tienden vanaf. Perez herstelde zich en ging opnieuw naar een derde tijd.

Net voor het vallen van de vlag zette Lewis Hamilton een indrukwekkende snelste tijd neer, bijna een seconde sneller dan Charles Leclerc. Max Verstappen ontnam de zevenvoudig wereldkampioen echter de eer om de sessie als snelste af te sluiten. Met een tiende voordeel was de Nederlander toch de snelste.

Q2

Het circuit leek goed te drogen tijdens Q2, maar op bepaalde plekken bleef er alsnog veel water liggen. Een switch naar slicks was nog te riskant. Na de eerste runs ging Charles Leclerc naar de top van het scorebord, vier tienden voor Max Verstappen en vijf tienden voor Sergio Perez.

Met zes minuten te gaan vroeg Leclerc ondanks eerde twijfels toch om een set slicks. Op dat moment waren de beide Mercedessen net naar buiten gegaan op nieuwe inters. Leclerc kwam binnen, maar werd door Ferrari toch weer op inters naar buiten gestuurd. De verwarring en chaos was duidelijk weer terug bij de Scuderia.

Bij Aston Martin hakten ze de knoop wel door: zowel Sebastian Vettel als Lance Stroll gingen over op een set softs. Stroll kon echter niet lang van zijn nieuwe rubber genieten. Net na de brug stond de Canadees al in de uitloopstrook Ondertussen ging Lewis Hamilton met een kleine marge naar P2.

Het slick-experiment liep uiteindelijk slecht af voor Aston Martin, met Stroll op P12 en Vettel op P14. De meest opvallende afvaller was echter George Russell. Met slechts zesduizendste van een seconde achterstand viel de Brit net buiten de boot, met dank aan de opvallende snelle AlphaTauri's, Kevin Magnussen en Fernando Alonso.

Q3

Ondanks de problemen voor Aston Martin aan het einde van Q2 gingen de meeste coureurs alsnog voor slicks. Alleen Yuki Tsunoda en Kevin Magnussen namen het zekere voor het onzekere met een setje inters. Max Verstappen was de eerste man op de baan, en moest het heel rustig aan doen op de natte secties van de baan.

Yuki Tsunoda maakte maximaal gebruik van zijn inters en ging maar liefst twee seconden sneller dan de Nederlander. Slicks leken even de verkeerde keuze, maar toen toonde Lewis Hamilton aan dat er toch leven in zat. Sir Lewis pakte twee seconden op Tsunoda.

Met meer temperatuur in de banden kon iedereen opeens meedoen om pole. Hamilton wist zich echter stand te houden met een tweede run, wederom acht tienden sneller dan Charles Leclerc. Verstappen kwam dichterbij, maar dankzij een paar overstuurmomenten in de derde sector kwam hij alsnog bijna vier tienden tekort op de Mercedes.

Charles Leclerc zette Hamilton echter op zijn plek. De Monegask ging overtuigend naar P1, maar werd nog altijd opgejaagd door Max Verstappen. De Nederlander zette twee indrukwekkende paarse sectoren neer, maar verloor de staart van de Red Bull in de natte derde sector. Met minimale tijd over besloot hij de ronde ondanks zeven tienden voordeel op Leclerc af te breken.

Verstappen wist op zijn tweede en laatste run zijn eerdere sectoren te matchen, maar had wederom een flink moment in de tunnel. De ronde echter goed genoeg voor de eerste rij. Maar toen kwam een grote schok: Max reed de pits in! Het team gaf de instructie om de ronde af te breken, tot grote woeden en frustratie van Verstappen.

Vermoedelijk had de Red Bull simpelweg te weinig brandstof aan boord om de verplichte liter voor de FIA te kunnen leveren. Het team wilde de Nederlander via de radio echter niet uitleggen wat er precies aan de hand was. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vanwege Verstappen's afgebroken run was er geen bedreiging meer voor Charles Leclerc. De Monegask pakte zijn negende pole van het seizoen, voor Sergio Perez en Lewis Hamilton. De onderlinge marges waren minder dan een halve tiende.

Resultaten

Na een chaotische zaterdag heeft Charles Leclerc de beste papieren om er met de winst vandoor te gaan in Singapore. Het krappe Marina Bay Circuit leent zich nu eenmaal niet voor eenvoudige inhaalacties.

Voor Max Verstappen zal het daarom moeilijk worden om wederom een van zijn gepatenteerde inhaalraces uit te voeren. De Grand Prix belooft echter verregend te worden, waardoor Max een streepje voor heeft op de rest. Morgen om 14:00 Nederlandse tijd zal de strijd losbarsten.