Sergio Perez houdt het hoofd koel in Singapore!

Op een opdrogend Marina Bay Circuit was Checo zo goed als foutloos. De Mexicaan wist Charles Leclerc van zich af gehouden om de winst te pakken,
@media (max-width: 679px){#fig-6394576c07843 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6394576c07843 img{#fig-6394576c07843 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6394576c07843 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6394576c07843 img{#fig-6394576c07843 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6394576c07843 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6394576c07843 img{#fig-6394576c07843 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6394576c07843 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6394576c07843 img{#fig-6394576c07843 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Sergio Perez houdt het hoofd koel in Singapore!

Vanwege de eerder voorspelde regen werd de race met een uur uitgesteld. Veertig minuten voor tijd konden de coureurs echter twee verkenningsrondes doen, waardoor we effectief een mini-vrije training te zien kregen. Al snel werd duidelijk dat de intermediate de betere optie was, ondanks een uitstapje van Max Verstappen in de runoff. Vanwege een power unit wissel startte George Russell vanuit de pits.

De start

Sergio Perez was goed weg vanaf P2, en kon aan de binnenkant de Ferrari van Charles Leclerc pakken voor de leiding. Daarachter schoof Carlos Sainz langs Lewis Hamilton met een lichte touché.

Max Verstappen kende een dramatische start: zijn Red Bull schoot in de anti-stall, waardoor hij terugviel van P8 naar P14. De Nederlander begon zich echter meteen terug te vechten en raakte daarbij slaags met de altijd hard verdedigende Kevin Magnussen.

Safety Car

Terwijl Perez de leiding vasthield en Verstappen doorging met zijn inhaalrace realiseerde Nicholas Latifi dat hij dat weekend nog niet gecrasht was. In gevecht met Zhou Guanyu herstelde hij die fout door de Chinees brutaal af te snijden.

Door de botsing brak de rechter voorwielophanging van de Alfa af en kreeg de Williams een lekke linker achterband. In de pits bleek echter dat ook de ophanging beschadigd was. Einde race voor Goatifi. Het incident veroorzaakt een volledige safety car, ondanks het feit dat Zhou netjes in de runoff geparkeerd stond.

VSC

Met het veld weer bij elkaar kon Max Verstappen weer aan de bak. Terwijl zijn teamgenoot de leiding behield ging Max verder met zijn inhaalrace. De Nederlander pakte Sebastian Vettel en werd rt door Pierre Gasly langs gelaten voor P7. Vanaf dat punt kwam hij echter klem te zitten achter goede vriend Fernando Alonso.

De veteraan wist op zijn 350ste Grand Prix wederom puik verdedigingswerk te laten zien, tot de Renault V6 achterin zijn Alpine plofte op ronde 21. De Virtual Safety Car periode die volgde werd door Mercedes en George Russell aangegrepen om een gewaagde overstap naar Medium slicks te doen. Dat betaalde zich op de nog altijd te natte baan niet uit.

VSC 2 en 3

Een remfout van Alex Albon veroorzaakte twee ronden later opnieuw een VSC. De marshals moesten namelijk even aan de slag om de voorvleugel van de Williams uit de muur te trekken. Twee ronden later plofte ook de Renault-motor van Esteban Ocon, waardoor de virtuele veiligheidswagen opnieuw geactiveerd mocht worden.

Lewis in de muur

Net toen het iets rustiger leek te worden parkeerde Lewis Hamilton zijn Mercedes in de muur op 34. Lando Norris ging hierdoor naar P4, terwijl Max Verstappen bruut afgeblokt werd door een terugkerende Sir Lewis. De voorvleugel van de Mercedes hing echter op half zeven, iets waard Verstappen meteen over klaagde.

Nadat George Russell de snelste ronde reed barstte een ronde pitstops los voor de slicks. Leclerc, Perez, Sainz, Verstappen en Hamilton gingen allemaal naar binnen voor de Medium. Opvallend genoeg gingen Lando Norris en Daniel Ricciardo door op de inters.

Safety Car 2

De beslissing van McLaren betaalde zich dubbel en dwars uit dankzij de hulp van professionele wildebras. Yuki Tsunoda. Op ijskoude Mediums miste de vurige Japanner zijn rempunt compleet, waardoor hij zijn AlphaTauri met veel geweld de muur in pleurde. Na het uitroepen van een safety car situatie gingen Norris en Ricciardo meteen naar binnen. Opvallend genoeg nam DannyRic een set softs mee. soft.

Max in de fout

Bij de herstart probeerde Verstappen meteen druk te zetten bij Norris. Max ging buitenom bij de McLaren, maar kon om de natte lijn zijn auto niet gestopt krijgen. In tegenstelling tot Hamilton wist hij de runoff te vinden. Een vijfde plek werd echter achtste, vlak voor diezelfde Hamilton.

Vanwege vier enorme flatspots moest hij echter naar binnen voor een set softs. Daarmee viel he terug naar P14, maar door de botsing van George Russell en Mick Schumacher won hij alsnog twee plekjes.

P14 naar P7

Verstappen maakte korte metten met Valtteri Bottas en Pierre Gasly, maar kwam klem te zitten achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Lewis verslikte zich echter in een inhaalactie op Seb, waardoor Verstappen wederom een plekje won. Op de laatste ronde wist hij de Aston Martin alsnog te verschalken voor P7.

Checo naar de winst?

Voor Sergio Perez waren er andere zorgen. De Mexicaan werd onderzocht voor een overtreding van de safety car procedure en zat onder flinke druk van Charles Leclerc. Checo gaf echter niet toe en trok een gat van meer dan zeven seconden, waardoor hij een vijf seconden penalty tegen kon gaan.

Resultaten

In de chaos van een heet, vochtig Singapore wist Sergio Perez zijn hoofd toch koel te houden, terwijl veel hoger aangeschreven en meer ervaren mannen grote fouten maakten. Het onderzoek naar zijn acties achter de safety car vormen echter een smetje op zijn sterke optreden het is voor Checo te hopen dat het met een sisser afloopt.