Bevestigd: Nyck de Vries bemachtigt plek in F1 voor 2023

De geruchten die al langer rondgingen, zijn vandaag eindelijk bevestigd. Naast Max Verstappen, zien we volgend jaar ook Nyck de Vries in de koningsklasse van de autosport.

Nyck de Vries

De Vries heeft een contract getekend bij AlphaTauri, het 'zusterteam' van Red Bull Racing, de renstal waar Verstappen op dit moment actief is.

"De F1 is altijd mijn droom geweest", aldus De Vries in een verklaring. "Ik ben er dankbaar voor dat ik die droom in vervulling kan laten gaan."

Monza

De 27-jarige Fries stond al een tijdje op de shortlist van meerdere teams. Vooral zijn prestatie op Monza, het circuit in Italië, lijkt doorslaggevend geweest te zijn. De coureur maakte daar zijn F1-debuut voor Williams en sleepte direct twee punten binnen door als negende over de eindstreep te rijden. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Meerdere teams zouden de Nederlander in het vizier hebben, helemaal na zijn indrukwekkende race in Italië.

Toch bleef het afwachten. AlphaTauri wilde Gasly namelijk niet kwijt tot zij een duidelijke vervanger hadden. Nyck de Vries wordt bij het zusterteam van Red Bull teamgenoot van de 22-jarige Japanner Yuki Tsunoda.

In het verleden won De Vries al eens het kampioenschap in de Formule 2 en later in de Formule E, de klasse waarin enkel elektrisch wordt gereden. Nu is het eindelijk zover en kan de 27-jarige Nederlander laten zien wat hij waard is in de koningsklasse. "Alles komt nu samen", aldus een dolblije De Vries tegen de Telegraaf.

Gasly

De Franse coureur heeft inmiddels ook gereageerd op zijn overstap naar Alpine. In een statement deelde hij dat hij uitkijkt naar dit 'nieuwe hoofdstuk' in zijn carrière. En zoals het de Fransen betaamt, kwam daar ook nog een stukje nationale trots bij kijken.

"Rijden voor een team dat Franse roots heeft is iets heel speciaals", aldus Gasly.

Formule 1
  • NOS, de Telegraaf, Panorama
  • Brunopress