Sergio Perez gekwetst door actie Verstappen: 'Na alles wat ik gedaan heb voor hem?'

Checo is diep gekwetst door de egoïstische actie van Max Verstappen laat in de race in São Paulo. Terwijl Perez op het punt stond de tweede plek in het kampioenschap te verliezen aan Charles leclerc weigerde de Nederlander om hem erlangs te laten. Volgens Perez toont Max daarmee zijn ware aard.

Sergio Perez gekwetst door actie Verstappen: 'Na alles wat ik gedaan heb voor hem?'

De Grand Prix van São Paulo was een dramatisch race voor het team van Red Bull. Al vanaf het begin van de actie tijdens de Sprint bleek er geen gang te zitten in de normaal zo dominantie RB18.

Na een teleurstellende zaterdag probeerde Max Verstappen het verschil goed te maken bij de eerste safety car herstart, maar kwam hij in contact met Lewis Hamilton. Door een pitstop voor een nieuwe neus en een penalty van vijf seconden viel de Nederlander ver terug, maar door een betere strategie kwam hij in de slotfase alsnog voorbij aan teamgenoot Sergio Perez, die inmiddels teruggevallen was van P2 naar P6.

Zwakke Max

Perez lag op dat moment achter Charles Leclerc, zijn grote rivaal in de strijd om de tweede plek in het rijderskampioenschap. Verstappen werd dan ook door het team gevraagd om de plek terug te geven als hij zich niet langs Fernando Alonso zou kunnen werken. Max negeerde die order uiteindelijk compleet, en werd ook nog eens bijzonder boos richting zijn team toen ze hem vroegen wat er gebeurd was:

"Ik heb het jullie de vorige keer al verteld, jullie vragen me dat niet weer, oke? Zijn we daar duidelijk in? Ik heb mijn redenen gegeven en daar blijf ik bij."

Ware aard

De beroerde actie van Verstappen viel uiteraard niet lekker bij zijn trouwe #2. Over de boordradio uitte Sergio meteen zijn frustraties over het incident. Perez was diep teleurgesteld in Verstappen:

"Ja, bedankt daarvoor jongens. Bedankt."

"Dit toont wie hij echt is."

Verbaasd en gekwetst

In het Engels bleef Checo opvallend diplomatiek over het voorval. Hij draaide niets meer dan het standaard mediaverhaaltje over 'samen bespreken' en 'werken als een team af'. In zijn eigen taal was Perez echter een stuk kritischer. De Mexicaan was verbaasd en gekwetst door de actie van Verstappen, zeker na alles wat hij gedaan had om de Nederlander zijn twee titels te bezorgen:

"Ik ben heel verbaasd. Ik weet niet wat er gebeurd is. Na alles wat ik voor hem gedaan heb? Als hij twee kampioenschappen heeft, dan heeft hij die dankzij mij."

Door de stunt van Verstappen staat Perez nu gelijk op punten met Leclerc. Door een hoger aantal overwinningen heeft de Monegask de tweede plek echter alweer in handen. Max weigerde na de race zijn kant van het verhaal te doen.

Formule 1
  • BrunoPress