MotoGP-ritje geen optie voor teleurgestelde Verstappen: 'Mijn team is het er niet mee eens'

Na een onderonsje met de machine van Marc Marquez zou Max maar al te graag even een ritje maken. Dat gaat er bij zijn team echter niet in!

MotoGP-ritje geen optie voor teleurgestelde Verstappen: 'Mijn team is het er niet mee eens'

Max Verstappen kennen we inmiddels als een lasergefocuste coureur. Alles in het leven van de Nederlander draait om zo hard mogelijk te gaan op vier wielen. Tijdens de Honda Thanks Day op het circuit van Motegi kreeg hij echter zin om een beetje te minderen. De tweewieler van zesvoudige MotoGP-kampioen Marc Marquez wist namelijk zijn aandacht te trekken. Samen met de Spanjaard ging Max alle details van de RC213V langs.

Geen toestemming

Naar een motor kijken is natuurlijk even leuk, maar de echte lol zit natuurlijk in het uittesten van de meer dan 250 pk sterke kruisraket. Verstappen zou uiteraard niets liever doen, maar vanwege de risico's krijgt hij van Red Bull helaas geen toestemming:

"Ik hou ervan om MotoGP te kijken en ik vind het mooi dat er zoveel teams zijn die in staat zijn de race te winnen. Ik zou graag een van deze motoren proberen vanwege de snelheid en het vermogen dat ze hebben. Mijn team is het daar echter niet mee eens. Natuurlijk, als ik nu mijn been zou breken, zou ik tijd hebben om te herstellen!"

Goede reden

Valentino Rossi op pad met Lewis Hamilton, Valencia 2017.

Als sponsor van alles dat extreem is lijkt Red Bull opvallend conservatief als het op Max aankomt. Zelfs Lewis Hamilton mocht immers de Yamaha van Valentino Rossi uitproberen. De kans op brokken is echter te groot voor het management van RBR. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een coureur Grand Prix moet missen vanwege een motor-gerelateerde blessure.

In 2009 moest niemand minder dan Michael Schumacher immers bedanken voor een comeback bij Ferrari na een crash met een Superbike. Een nekblessure bleek uiteindelijk onoverkoombaar. In 2005 moest Juan Pablo Montoya twee races op de reservebank zitten bij McLaren vanwege een 'tennisongeluk' De gebroken schouder van de Colombiaan werd in de wandelgangen echter gewijd aan een motorcrossincident.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team