Telefoonhouders in de auto: de voordelen

Smartphonegebruik is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, maar in de auto is de telefoon niet altijd even handig. Een praktische houder biedt uitkomst. Dit is waarom een telefoonhouder tegenwoordig eigenlijk onmisbaar is.

Telefoonhouders in de auto: de voordelen

Veiligheid

We kennen allemaal die drang wel: nog even snel reageren op dat laatste appberichtje. Je wil immers niet overkomen als iemand die zijn vrienden negeert. Dat is prima als je ontspannen thuis op de bank zit, maar kan een bijzonder gevaarlijke situatie veroorzaken in het verkeer. Volgens de NOS is de kans op een ongeval namelijk 6,1 keer hoger wanneer de bestuurder de telefoon in handen heeft.

Afleiding in het verkeer was volgens een Amerikaans onderzoek zelfs in 68 procent van de gevallen een factor bij de oorzaak van een botsing. Daardoor is appen achter het stuur potentieel gevaarlijker dan doodvermoeid achter het stuur stappen.

Als je je telefoon in een autohouder zet hoef je je echter veel minder op het apparaat te focussen, waardoor de kans op eventuele narigheid veel kleiner wordt. Zo kan een autohouder dus een echte reddende engel zijn in het verkeer.

Geld besparen

Vanwege het verhoogde risico op ongevallen is de overheid hard opgetreden tegen handheld telefoongebruik in het verkeer. Officieel is de boete inmiddels een forse 350 euro, plus administratiekosten. Daarbij maakt het niet uit of de bestuurder daadwerkelijk gebruikt maakt van de telefoon: het vasthouden is genoeg om de boete aan je broek te krijgen.

Wanneer de telefoon in een houder zit kan die regel echter niet toegepast worden. Aangezien de boete niet gegeven wordt voor gebruik, kun je naar hartelust blijven swipen zonder dat je het risico loopt zo'n nare paarse brief op de deurmat te krijgen. Zo verdien je het aanschafbedrag van de autohouder dus dubbel en dwars terug. Zeker in deze moeilijke tijden is dat een zeer welkome bonus.

Navigatie

Nu Europa weer helemaal open is kunnen we weer massaal op vakantie. In onbekende gebieden is het natuurlijk handig als je precies weet waar je bent en waar je naartoe moet. Normaal gesproken gebruik je dan het ingebouwde navigatiesysteem van je auto. Dat systeem kan echter sterk verouderd zijn, of zelfs volledig ontbreken. Even een nieuwe navi-CD halen of een aftermarket systeem inbouwen is vaak geen optie.

Als je toch op reis wil met een dergelijke wagen komt je telefoon dus goed van pas. Deze kun je immers altijd gebruiken als navigatiesysteem. Het apparaat los op het dashboard of tussen de stoelen leggen is echter geen praktische optie, hoe goed je antislip Samsung S22 hoesje ook is. Met een autohouder kun je je aandacht op de weg houden en tegelijkertijd nauwgezet de instructies volgen. Zo kom je zonder problemen en volledig ontspannen aan op de plaats van bestemming.

De opties

Telefoonhouders zijn er in vele soorten, maten, stijlen en prijsklassen. Gelukkig hoef je niet per se op zoek naar een specifieke houder voor een specifieke telefoon. Universele autohouders kunnen immers vrijwel alle soorten smartphones aan. Een perfecte pasvorm biedt een universele houder uiteraard niet.

Wil je toch iets dat net iets beter bij je peperdure telefoon past? Dan kun je altijd gaan voor een merkgerichte houder. Je blinkende nieuwe toptelefoon verdient immers niets minder dan het beste. Welke houder je ook kiest, na het lezen van dit lijstje weet je dat je jezelf er altijd een voordeel mee doet.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gsmpunt.nl