Lance Stroll rijdt toch in Bahrein

Braziliaanse autosportfans komen dit weekend bedrogen uit. Ondanks een klapper met de fiets zal Lance Stroll gewoon racen in Bahrein.

Lance Stroll rijdt toch in Bahrein

Het leek er even op alsof Aston Martin het zonder hun boegbeeld zou moeten doen bij de seizoensstart van 2023. Vlak voor de pre-season test kwam naar buiten dat Lance Stroll namelijk hard onderuit was gegaan tijdens een trainingsritje op de fiets in Spanje.

De Canadees zou daarbij licht gewond zijn geraakt. Bekende MotorGP-dokter Xavier Mir zou Lance onder handen genomen hebben, onder ander vanwege gebroken polsen. Beelden geschoten op het vliegveld van Barcelona leken echter al snel het tegendeel te bewijzen.

Teruggestrolled

Stroll werd voor de test vervangen door regerend F2-kampioen en AMR-reserve Felipe Drugovich. De Braziliaan maakt een sterk optreden, maar zal dit weekend alsnog op de reservebank terechtkomen. Stroll junior is namelijk weer fit genoeg om deel te nemen.

Lance zal het door zijn gebrek aan testkilometers niet makkelijk gaan krijgen op het Sakhir-circuit. Gelukkig voor hem lijkt de Aston Martin AMR23 tot nu toe een stuk sneller te zijn dan de zeepkist van vorig jaar. Kersverse teamgenoot Fernando Alonso zal echter waarschijnlijk toch een maatje te groot blijken...