Red Bull domineert, Alonso imponeert in Bahrein

Red Bull wist de lijn van 2022 door te trekken en volledig te domineren in Bahrein, waardoor Fernando Alonso en Aston Martin de echte smaakmakers werden. Dankzij een mini-implosie bij Ferrari en keihard gevechten wist de oude ijzervreter een welverdiend podium te pakken!
@media (max-width: 679px){#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6576d86c5e647 img{#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6576d86c5e647 img{#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6576d86c5e647 img{#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6576d86c5e647 img{#fig-6576d86c5e647 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Red Bull domineert, Alonso imponeert in Bahrein

Start

Max Verstappen was goed weg, maar dat gold niet voor zijn teamgenoot. Perez moest meteen hard verdedigen ten opzichte van de Ferrari's. Leclerc ging aan hem voorbij, maar met een agressieve move pareerde Checo een aanval van Carlos Sainz. \

Bij bocht vier was er een paniekmomentje voor Aston Martin, nadat Lance Stroll met een overambitieuze inhaalactie zijn teamgenoot aantikte toen Alonso naar binnen sneed. Beide mannen raakten een plekje kwijt, maar konden zonder schade hun weg vervolgen.

Terwijl er in het middenveld geduwd en getrokken werd liep Max Verstappen op zijn dooie gemakt weg. De Nederlanders was een seconde per ronde sneller dan de achtervolgende Charles Leclerc.

Voor de echte actie moesten we ons oog nog steeds houden op Fernando Alonso, die met een serie mooie moves voorbij kwam aan de Mercedes van George Russell. Intussen implodeerde McLaren door problemen met het stuur voor Oscar Piastri en een pneumatisch lek voor Lando Norris.

Na een periode van rust zorgden Charles Leclerc en Sergio Perez kortstondig voor wat spanning. De Mexicaan hoefde echter niet lang te wachten voordat hij de Monegask kon verschalken. De pace van de Red Bull was duidelijk superieur ten opzichte van de Ferrari. Leclerc kon zich opmaken voor een lange en eenzame race op de derde plek.

Terwijl Leclerc de aansluiting met de Bulls verloor was Fernando Alonso juist bezig aan een indrukwekkende opmars. Na Russell nam de Spanjaard de tweede Mercedes van Lewis Hamilton in zijn vizier.

De Schwarzpfeil leek echter een snelheidsvoordeel te hebben op de rechte stukken, waardoor Fernando het moest forceren. Een eerste poging in bocht 4 liep bijna uit op een drama toen Alonso de achterkant verloor, maar de razendsnelle reflexen van de 41-jarige veteraan hielden hem op de baan. Een tweede poging bij de aanloop naar bocht 10 had wel suicces.

Vier ronden later kreeg Alonso opnieuw een meevaller door de enorme pech voor Charles Leclerc. Een vermoed elektrisch probleem maakte onherroepelijk een einde aan de race van de vice-kampioen van 2022. De eliminatie van Leclerc zette echter de deur open voor een Aston Martin-podium.

Met Sainz in zicht begon Alonso opnieuw aan een inhaalslag. Fernando zorgde wederom voor vuurwerk met een agressieve aanval op zijn landgenoot. In bocht vier kwam het bijna tot een enorme crash toen Sainz later op het gas ging dan Alonso verwachtte. Net als bij Hamilton moest de move afgemaakt worden in bocht 10. Carlos wist de binnenkant goed te verdedigen, maar verremde zich, waardoor Alonso op het rechte stuk voorbij kon komen.

De commotie rond Alonso deed compleet vergeten dat Max Verstappen een bijzonder dominant optreden gegeven had. De Nederlander werd geen moment bedreigd en was dan ook zelden in beeld. Een overtuigende 1-2 voor Red Bull is bovendien onheilspellend voor de concurrentie. De derde titel lijkt voor het oprapen te zijn.

Resultaten

Afgezien van de dominantie van Red Bull is er echter nog genoeg om naar uit te kijken. De strijd in de subtop lijkt immers heviger dan ooit nu Ferrari, Aston Martin en Mercedes op ruwweg hetzelfde niveau zitten. De AMR23 gaf zelfs Lance Stroll met zijn twee gebroken polsen en gebroken teen de mogelijkheid om als zesde over de streep te komen, vóór George Russell.

De puntenfinishes voor Bottas, Gasly en in het bijzonder Alex Albon staan ook voor grote doorbraken. Nu Williams opgeklommen is lijkt er geen achterhoede meer te zijn. Vrijwel het hele veld is nu het middenveld. We kunnen niet wachten op de volgende race in Saoedi Arabië. Hopelijk zonder bombardementen dit keer.