Max Verstappen valt uit in kwalificatie Saoedi Arabië!

Het leek allemaal op rails te gaan voor de tweevoudig wereldkampioen, maar midden in Q2 sloeg het noodlot toe. Een mechanisch problem betekende einde verhaal voor de Nederlander.

Max Verstappen valt uit in kwalificatie Saoedi Arabië!

Na een dominant optreden in alle drie trainingsessies leek Max Verstappen op weg naar een relatieve eenvoudige pole position. De Nederlander was het hele weekend al een seconde sneller dan de concurrentie, en een halve seconde sneller dan teamgenoot Sergio Perez. In de eerste fase van de kwalificatie deed hij dat kunstje dunnetjes over met een enkele snelle ronde.

Red Bull verslaat Red Bull

Niemand leek Verstappen te kunnen bedreigen, behalve Red Bull zelf. Na een foutje bij zijn eerste run kreeg Max namelijk te maken met een technisch probleem. De Nederlander klaagde over een probleem met de power unit.

Op de onboard klonk het alsof hij de opeens de aandrijving verloor. F1 TV commentator David Coulthard vermoedde een koppelingsprobleem.

UPDATE: Het probleem met de RB19 bleek een kapotte aandrijfas te zijn.

Inhaalrace

Door de uitvaller zal Verstaappen vanaf de vijftiende plek moeten starten. Aangezien de marges tussen Sergio Perez en de concurrentie een stuk kleiner zijn is de spanning in het weekend weer teruggebracht. Net als in Hongarije en België vorig jaar zal Max zich bovendien weer naar voren moeten vechten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool