Sergio Perez crasht in Q1 Melbourne

De tweede Red Bull zal vanaf de laatste rij starten in Australië. In de openingsfase van Q1 parkeerde Checo zijn RB19 roemloos in de grindbak.

Sergio Perez crasht in Q1 Melbourne

Na Bahrein en Saoedi Arabië verwachtte iedereen opnieuw dat beide Red Bulls aan de kop van het veld mee zouden doen op Albert Park. Sergio Perez heeft echter het tegendeel bewezen.

Bij zijn eerste rondjes in de kwalificatie maakte de Mexicaan een kostbare remfout in bocht 3. Met een blokkerend rechter voorwiel schoof hij roemloos de grindbak in.

Tweede inhaalrace

Perez kon een harde impact met de muur voorkomen, maar een weg uit de ouderwetse grindbak vinden zat er niet in. Aangezien er geen tijd was om de gestrande wagen op tijd terug te brengen naar de baan werd Sergio's startpositie meteen vastgesteld: P20.

Met de rechtuitsnelheid van de Red Bull zal een inhaalrace echter waarschijnlijk niet bijzonder moeilijk zijn. Na Verstappen in Jeddah mag Perez tijdens Grand Prix de superioriteit van de RB19 in racetrim gaan bewijzen. Checo heeft echter vijf extra auto's om in te halen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool