Wat is belangrijk om op te letten als je een elektrische auto aanschaft?

Als ware autoliefhebber volg je natuurlijk de ontwikkelingen op autogebied op de voet. Je wilt immers niks liever dan precies weten welke nieuwe modellen er op de markt komen en al helemaal van je favoriete automerk. Om niks te missen lees je de nieuwste autobladen maar kijk je zeker ook online wat er allemaal gebeurt. Ben je van plan om binnenkort elektrisch te gaan rijden? Lees dan onze tips eens door zodat je weet waar je op moet letten als je voor elektrisch kiest.

Wat is belangrijk om op te letten als je een elektrische auto aanschaft?

Zorg voor een goed oplaadpunt thuis 

Een elektrische auto moet je met regelmaat opladen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je zelf een elektrisch vervoermiddel kiest, is het ook verstandig om een elektrische laadpaal bij je thuis te laten installeren. Dit zal veelal een oplaadpunt zijn dat gewoon aan de muur van je woning kan worden bevestigd. Dit oplaadpunt is voorzien van een stekker die je, wanneer jij dat wilt aan de auto koppelt, om deze op te laden. Zo kun je de auto bijvoorbeeld na het werk of ’s nachts opladen, zodat je er de volgende dag weer gewoon mee op pad kunt gaan.

De auto opladen tijdens het werk 

Gebruik je de elektrische auto ook om naar je werk te gaan? Dan is het ook erg handig als je deze tijdens je werkdag kunt opladen. Heb je een leaseauto? Dan zal je werkgever er ook voor zorgen dat er voldoende laadpalen op het werk aanwezig zijn zodat je de auto iedere keer als je aan het werk bent kunt opladen. Zeker als je een baan hebt waarbij je regelmatig onderweg bent, is het natuurlijk erg handig als je vaste plekken zoals thuis en op het werk hebt om de accu op te laden.

Oplaadpunten onderweg 

Onderweg vind je tegenwoordig ook steeds meer oplaadpunten. Deze kom je tegenwoordig ook tegen bij de grotere benzinestations, maar dit is allang niet meer alleen op die locaties. Je vindt ook tal van laadpalen op andere plekken. Ga je ergens naartoe en denk je dat je de auto onderweg moet opladen? Kijk dan van tevoren goed waar dit kan. Het is ook belangrijk dat je een elektrische auto kiest die voldoet aan al je wensen. Dit betekent dat je een model of merk kiest dat je aanspreekt want het oog wil toch ook wat.

Kies een auto met een actieradius die voldoende is 

Kies een auto met een actieradius waar jij voldoende aan hebt. Dit kan ook erg verschillen per model en je wilt er immers wel voldoende kilometers mee af kunnen leggen. Kijk goed welke elektrische auto bij jou en bij je rijgedrag past. Leg je bijvoorbeeld iedere dag veel kilometers af om op het werk of thuis te raken of rijd je tussendoor ook nog veel voor het werk? Dan is een model met een flinke actieradius zeker aan te raden. Dit kan voor iedereen natuurlijk anders zijn wat precies nodig is

Elektrisch
  • NL Beeld / BrunoPress