Esteban Ocon in actieve pitlane Baku verrast door groep fotografen (video)

Bizarre taferelen aan het einde van de Grand Prix van Azerbeizdjan. Bij een pitstop op de laatst ronde trof Esteban Ocon een groep fervente fotografen aan. De Alpine-rijder werd maar net op tijd opgemerkt door de groep.

Esteban Ocon in actieve pitlane Baku verrast door groep fotografen (video)

Een verder vrij saaie Grand Prix van Azerbeidzjan eindigde alsnog bijna in een drama door de zeer late pitstop van Esteban Ocon. De Fransman was na een veranderingen aan de setup onder parc ferme condities gestart vanuit de pitlane, net als Haas-coureur Nico Hülkenberg. Voor beide mannen zat er niets anders op dan op de harde Pirelli zo lang mogelijk door te rijden tot er een safety car situatie zou ontstaan.

De safety car kwam echter te vroeg, waardoor Hülkenberg en Ocon zeer laat alsnog naar binnen moesten om aan het reglement dat één verandering van compound verplicht te voldoen. Alpine koos ervoor om Ocon op de allerlaatste ronde naar binnen te halen. Esteban kwam in de pitlane echter een bijzonder obstakel tegen.

Te vroeg dicht

Een grote groep officiële fotografen had de pitsstraat namelijk al bezet in de veronderstelling dat de race over was. Op hetzelfde moment ging winnaar Sergio Perez immers over de finish. De groep was er zo zeker van dat de race over was dat er zelfs een hekje neergezet werd om pit entry te blokkeren.

Ocon kwam gelukkig op de pit limiter aan, waardoor hij slechts 80 kilometer per uur reed. Op de onboard is echter goed te zien dat de fotografen alsnog verrast werden door zijn aanwezigheid.

FIA-onderzoek

Na de race was Esteban Ocon uiteraard zeer verontwaardigd over het incident. Het had immers erg naar af kunnen lopen. De wedstrijdleiding is het gelukkig met hem eens.

De FIA heeft namelijk de eigen officials die verantwoordelijk waren voor het parc fermé-gebied bij de pits opgeroepen om zich nader te verklaren. Het is na de track invasion bij de Grand Prix van Australië de tweede keer dit seizoen dat de FIA een organisatie onderzoekt in plaats van een team of coureur.

Formule 1
  • Formula 1